banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haberleri Urfa Haber

Yazarlar, Milletvekili Gök'ü ağırladı

Rızvaniye Külliyesindeki Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinde gerçekleşin toplantıya Milletvekili Abdulkerim Gök, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Suriye AK Parti ( Hizb-ül Adele ve Temmiye)  kurucularından Abdulaziz Mahmut, Ahmet Abdulaziz, Eğitimci - Yazar Mehmet Oymak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar'ın yanı sıra TYB üyeleri katıldı.

Suriyeli kardeşlerimize 5 Milyar Dolar feda olsun
Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Abdülkerim Gök,  konuk Suriyeli AK Parti temsilcilerine 13 yıllık AK Parti iktidarının birikimlerini aktararak; Türkiye'de kurucu başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep halkı muhatap almış, halkın istek ve düşüncelerine göre davranmıştır. Bundan dolayıdır ki halkta AK Partiyi sürekli iktidara taşımıştır" dedi.
Türkiye'nin Suriyeli Muhacirlere yapmış olduğu yardımlara da değinen Gök, Türkiye'nin Suriyeli muhacirleri kardeşleri gibi gördüğünü, Türk halkının yetişmiş olduğu kültürün gereği olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olduğunu belirten Gök;" Bu değerler ışığında din, dil, ırk ayırımı yapmadan Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimize, Müslüman'a da, Ezidilere ve Hrıstiyan'lara'da yardım elimizi uzattık ve uzatmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar Suriyeli misafirlerimize 5 Milyar Dolar yardımda bulunduk. Suriyeli misafirlerimize feda olsun" dedi.

Çözüm sürecinde ışık net olarak görülüyor
Bu hafta sonu Diyarbakır'da geniş katılımla yapılacak olan " Çözüm Sürecinde Gençliğin Rolü" adlı çalıştaya değinen Abdülkerim Gök kendisinin de bulunduğu komisyon raporunun da bu çalıştay da sunulacağını belirterek " İnşallah bu tür çalışmalarla iç barışımız, demokrasimiz daha da güçlenecektir. Çözüm sürecinde tünelin ucundaki ışık net olarak görülüyor" diyerek Çözüm Süreci  ile ilgili çeşitli üniversitelerde panel ve çalıştayların yapılacağının altını çizdi.

Selahaddin Eyyubi ismi de Recep Tayyip Erdoğan ismi de önemli mesajdır.
Gazetemizin başlatmış olduğu Urfa-Adıyaman arasında Mart ayı içersinde açılması planlanan Türkiye'nin 3. Büyük asma köprüsüne " Selahaddin Eyyubi" isminin verilmesi konusnda fikirlerini sorduğumuz Milletvekili Abdulkerim Gök;" Bunu bölge ile özdeşleşen isimler doğrultusunda ve içersinde bulunduğumuz süreç açısından değerlendirdiğimizde " Selahaddin Eyyubi" ismini olumlu buluyorum. Bu her açıdan mesaj içersinde doğru bir isim. Öte taraftan baktığımızda sayın Cumhurbaşkanımızın ismi olsun diyenler de var. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın onayını almak koşulu ile buda bir görüş. Bu görüşe de katılıyorum. Çözüm sürecinin başından sonuna kadar mimarı olan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi de bu bölge ve süreç açısından son derece önemli bir mesajdır" diyerek her iki isime de sıcak baktığını ifade etti.
Yaklaşık 3 saat süren toplantı çeşitli konularda görüş alışverişinin ardından sona erdi.

İshak Polat/GapGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.