banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Urfa'da binlerce kişi israil'e lanet

 İsrail'in, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemiye yönelik yapılan saldırıyı protesto etti.

Dün öğle saatlerinde İsrail'in protesto edildiği Şanlıurfa'da, bugün de geniş katılımla ikinci gösteri düzenlendi. Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kişiler saat 17.00'den itibaren gruplar halinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanmaya başladı. Saat 17.30 sıralarında ellerinde pankart, döviz, Türk ve Filistin Bayrağı taşıyan kalabalığın tekbirlerle yardım gönüllüleri için eyleme başladılar.

Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Atçı, yardım malzemesi taşıyan gemiye yönelik saldırının tüm insanlığa yönelik olduğunu ifade ederek, "bu bütün insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. İnsanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslararası hukuku ihlal etmiş, suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslararası mahkemelerde yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdırBM güvenlik konseyinden çıkan kınamanın önemli olmakla beraber bunun yetersiz olduğunu düşünüyor BM ve İKÖ (İslam konferans Örgütü) derhal harekete geçmeli insanlık üzerine düşen görevi yerile getirmeliler. Bu duygular içinde tekrar tüm insanlığın başı sağolsun diyor, şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi. İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısını da yapan Atçı, tüm dünya ülkelerinin de İsrail'e ambargo uygulaması başlatmasını istedi.

Mahmut Atçı'nın konuşması, 'Gazze'ye selam direnişe devam', 'Zulme karşı omuz omuza', 'Kahrolsun İsrail', 'Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa', 'Karada denizde, intifada her yerde', 'Dişe diş kana kan intikam', 'Ordu Gazze'ye' sloganları ile kesildi.

Yapılan konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan kalabalık, hep birlikte İsrail'de ölen ve yaralananlar için dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.