banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Türkiye, Suriye'de Güvenli Bölge için kara hareketi başlattı

Türkiye’nin güneyinde kuzey suriye’de ‘güvenli bölge’ oluşturma konusunda Türkiye ile Amerika  arasında daha önce varılan mutabakatın ilk adımı bugün atıldı. TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı zırhlı askeri araçlar, ilk müşterek kara devriyesine gerçekleştirdi.

ABD askerleri ile birlikte ortak kara devriyesine katılacak Türk askerlerini taşıyan konvoy, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden sınır hattına hareket etti.Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da yer aldı.

Akçakale ilçesinin hemen karşısında bulunan Talabyad’a bağlı Asa köyünde hakim bir tepede bekleyen ABD askerleri, Türk askerleri ile buluşabilmek için sınırın sıfır noktasına geldi.

Türk ve  ABD zırhlı askeri araçları  müşterek kara devriyesi başladı.Devriyeyi yerli ve yabancı yaklaşık 100’ün üzerinde basın mensubu takip ediyor. Ruha Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.