banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

ABD bayrağı ortalığı karıştırdı: O bayrağı istemiyoruz

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı bir haftadır yerinde duruyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Tel Abyad ilçesindeki gümrük binasının üstüne 7 gün önce asılan ABD bayrağı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebiliyor.

PYD İLE BİRLİKTELER

Terör örgütünün baskıları nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Akçakale ilçesinde yaşayan Tel Abyadlı mülteciler de sınıra yakın bölgelerde kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasını kaygıyla izliyor. ABD bayraklarının halen PYD'nin karargahında durmasına bölge halkı da isyan etti. Akçakale ilçesinde yaşayan Tel Abyad halkı kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasına tepki gösterdi. Suriyeli Ali Sultan, 1,5 yıl önce PYD'nin zoruyla Tel Abyad'ı terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

KABUL ETMİYORUZ

Terör örgütü PYD'nin kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorladığını anlatan Sultan, “PYD Suriye'yi bölmeye çalışıyor. ABD bayrağı asarak onlardan oldukları imajını vermeye çalışıyorlar. Biz Suriye halkı olarak PYD ile birlikte ABD bayrağını da kesinlikle topraklarımızda istemiyoruz” diye konuştu. Suriyeli Havle Müşadeni ise terör örgütü PYD tarafından kendi topraklarından kovulduklarını belirterek, ülkelerindeki hiçbir terör örgütünü istemediklerini söyledi. PYD'nin ABD bayrağı asmasını kabul etmediklerini ifade eden Müşedani, “Biz ABD'yi de bayrağını da istemiyoruz” dedi. Daha önce terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya asılan ABD bayraklarından 3'ü indirilmişti. Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları asılmıştı. Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını “kalkan” olarak kullandığını belirtmişti.

YPG'nin gölge oyunu


Ali Sultan


Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, YPG'nin Tel-Abyad'da ABD bayraklarının gölgesine sığınarak kendisini dokunulmaz kılmaya çalıştığını söyledi. YPG'nin Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında ciddi bir endişeye kapıldığını vurgulayan Acun, Tel-Abyad'da yaşanan bayrak asma girişimlerini de buna bağladı. Can Acun, şunları kaydetti: “Türkiye'nin bölgede oyun kurucu güçlü bir aktör olarak tezahür etmesi, daha önce zoraki bir şekilde YPG içerisine katılmak durumunda kalmış Arap aşiretlerini ve gruplarını hareketlendirmiş durumda. Yine YPG tarafından demografik mühendislik
yapılabilmesi adına tehcir edilen Arap ve Türkmenler de kendi topraklarını terörden arındırmak için mobilize olmaya başladılar. Tel Abyad bu anlamda hakimiyet mücadelesinin en yoğun olduğu bölge. YPG, ABD bayraklarını gölgesine sığınarak kendilerini bir şekilde dokunulmaz kılmaya çalışıyor.”

Kerry de güvenli bölge istedi


ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkedeki kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılmasını istedi. Kerry, BMGK'da düzenlenen üst düzeyli Suriye toplantısında Halep yakınlarında gerçekleşen hava saldırılarına işaret etti. Kerry, şöyle konuştu: "Gece bu bölgede savaş uçakları havada olan sadece iki ülke vardı, Rusya ve Suriye. Pazartesi günü ise tam yetki ve izin verilmiş insani yardım konvoyuna yönelik 2 saat süren saldırıda 20 yardım görevlisi öldürüldü. Bu saldırı barış çabalarımıza ağır darbe vurdu ve Rusya ya da Esed rejiminin Cenevre'de verdikleri söze sadık kalmaları konusunda derin şüphe uyandırdı.” Uçuşa yasak bölge konusuna da değinen Kerry, bazı kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılmasını, meşru muhalefet ile El Nusra ve IŞİD arasında ayrım yapılması gerektiğini ifade etti.

PYD zindanında gözünü kaybetti

Salah Muhammed Yunus

Terör örgütü PYD/PKK'nın zindanlarında haksız yere 3 ay boyunca alıkonulan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) üyesi Salah Muhammed Yunus, ev tapusuna el konulup, sol gözünü kaybettikten sonra serbest bırakıldı. PYD mağduru Yunus, “İki gün boyunca sürekli bir şekilde uykusuz bırakılarak soruşturmaya tabi tutuldum. Yazın kavurucu sıcağında, 3 metrekarelik penceresiz bir hücrede 14 gün kaldım. Sağ gözümü kapatıp göremediğimi kendilerine ispatladıktan sonra zahmet edip beni doktora çıkardılar ancak çok geçti. Doktor soldaki gözde görme yetimi kaybettiğimi söyledi. Çaresiz bir şekilde eşimi arayıp, ev tapusunu getirmesini istedim. Evi kendilerine devrettikten sonra serbest bırakıldım” diyerek yaşadıklarını anlattı.
(Yenişafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.