banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Urfa'dan Tahran'a atandı

Şanlıurfa Abdülkadir Karahan Kütüphanesi Müdülüğünü yaparken verdiği Osmanlı dersleri ve Fars dili edebiyatıyla ilgili çalışmalarıyla göz dolduran başarılı bürokrat Eyüp Azlal Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörlüğüne atandı.

Yaklaşık 500 öğrencinin Tükçe eğitim aldığı Tahran Yunus Emre Kültür Sanat Merkezinde öğrencilere türkçe eğitim yanısıra Türkiye'yi sosyal ve kültürel yapısı konusunda öğrencileri bilgilendirecek. burada başarılı olan öğrenciler Türkiyede çeşitli üniversitelerde eğitim alması sağlanıyor.

Aynı zamanda Şanlıurfa Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyesi ve Ulusal yayın yapan Milat Gazetesi yazarı olan olan Eyüp Azlal Tahran'da bir yıl görev yapacak.

Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi nedir?

Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM), Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun teşrif ettiği bir törenle, 28 Mart 2012 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da açıldı.

Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü, sanatını tanıtmak ve diğer ülkeler ile kültürel alışverişini artırıp dostluğunu geliştirmek için ilmî ve kültürel faaliyetlerde bulunan Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi; dört dersliği, kütüphanesi, konferans ve sergi salonu ile bütün İran vatandaşlarına hizmet etmektedir.

Kültür Merkezimiz, Vali Asr ve Afriqa Caddeleri arasında yer alan Jordan semtinde bulunmaktadır.

Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde, Türkçe kurslarının yanı sıra sergi, film gösterimi, ebru ve tezhip kursları, müzikal programlar, konferans ve sempozyum gibi ilmî ve kültürel aktiviteler düzenlenmektedir.

Bu faaliyetler kapsamında Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin amaçları;

Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak;
İlgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak;
Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere hizmet vermek;
Türkiye ve İran’ın kültürel alışverişini artırıp, dostluğu geliştirmektir.

Tahran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, milletlerin dil ve kültür yönüyle birbirlerini tanıması, anlaması, dostane ilişkiler geliştirmesi için ilmî ve kültürel çalışmalarını sürdürmektedir.

Haber: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.