banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

PYD Muhalifi olan Suriyeli Kürtlerin toplantısı Urfa'da başladı

Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği kongresi başladı Suriye’deki belirsizlik devam ederken özellikle Kürt bölgesinde PYD’nin izlediği politikayı benimsemeyen muhalif Kürtlerden oluşan Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği (KSS) Şanlıurfa’da bir kongre düzenledi. Özel bir otelde düzenlenen kongre saat:10.00’da başladı.

Suriye genelinde etkili birçok ismin yanında 11 siyasi partiden oluşan Barzani çizgisine yakın adına Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS) denilen oluşum da misafir olarak katıldı.

Kongrede Suriye’nin geleceği içerisinde Kürtlerin geleceği ve Suriye’de rejimle birlikte hareket ederek kendisi dışındaki oluşumları kabul etmeyen PYD'ye karşı atılacak adımlar belirlenecek. Kongre sonrasında Suriyeli muhaliflerin siyasi çatısı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olan ve 11 Kürt partisinin içinde yer aldığı Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS) de uluslararası girişimlerini arttıracağı Suriye Kürtlerinin gerçek muhatabının kendileri olduğunun dünyaya kabul ettirilmesi için diplomatik hamleler yapacağı ifade ediliyor.

Özellikle Türkiye’nin Suriye sınırında PYD kontrolünde bir yapılanma istemeyen Türkiye’nin ve PYD’nin diğer Kürt oluşumlara karşı tekçi tutumundan rahatsız olan Irak Kürdistan’ı lideri Mesut Barzani’nin kongreye destek verdiği belirtiliyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.