banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Mısır'da darbeciler başhekim kaçırdı VİDEO

3 Temmuz'daki darbenin ardından binden fazla yaralının tedavi edildiği Rabiatül Adeviye Caminin konferans salonu olarak kullanılan seyyar hastanede başhekim olarak görev yapan Doktor Muhammed Zatany, Kahire'deki ofisinin çıkışında sivil olan ve baltacı çetesi üyesi oldukları tahmin edilen silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.


Haberi darbe karşıtı gösterileri organize eden "anti coup" adlı grup duyuyurken, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsü Alaa Mustafa da olayı doğruladı.

Darbe karşıtları doktorun kaçırılmasını twitter hesapları üzerinden duyururken, doktorun kaçırıldığı anı gösteren bir fotoğraf karesini sosyal medyada paylaştı. Mısır'daki bazı kaynaklar ise doktorun tutuklanarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

ELİ SİLAHLI BALTACI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı yürüyüşler sırasında eli silahlı baltacıların saldırıları kameralarla görüntülendi. Kameraya yansıyan ve baltacı çetesinden olduğu öğrenilen şahıs, elindeki tabancayla göstericilerin üzerine ateş açarken görüntülendi.

GÖSTERİLERE MÜDAHALE ARTTI, 41 YARALI VAR

Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırarak başa geçen Abdullatif Sisi'yi protesto eden Mursi yandaşları, darbecilerle çatıştı. Rabiatül Adeviye Meydanına toplanan Mısırlılar Sisi aleyhinde sloganlar attı.

Darbe karşıtı göstericiler ile darbe destekçileri arasında meydana gelen çatışmalarda 41 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Acil Bölüm Merkez Yönetim Müdürü Halid el-Hatib, göstericilerin 23'ünün ülkenin kuzeyindeki Dimyat ilinde ve 10'unun da kuzeydeki el-Menufe ilinde yaralandığını belirtti.

Ülkenin kuzeyindeki eş-Şarkiyye ilinde de darbe karşıtları ile darbe destekçileri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, onlarca darbe destekçisinin göstericilere ateşli silah, taş ve sopalarla saldırması üzerine göstericilerle aralarında çatışma meydana geldi.

Deyrib Necm Merkez Hastanesi Müdürü Abdulgaffar Vahbe, kesici aletlerle ve taşlarla yaralanan 8 göstericinin hastaneye getirildiğini kaydetti.

ASKERİ UÇAK ALÇAK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Mısır ordusuna ait bir askeri uçak, askeri darbe karşıtlarının merkezi haline gelen Kahire'nin doğusundaki Rabiatul Adeviyye meydanının üzerinde 15 dakikadan fazla alçak uçuş gerçekleştirdi.

Göstericiler de askeri uçağa ellerinde Mısır bayrağı, Mursi'nin posterleriyle ve "Allah'u Ekber Allah'u Ekber", "Mursi Mursi" sloganlarıyla ve coşkulu marşlarla karşılık verdi.

Meydanda konuşmacılar için hazırlanan sahne üzerinden konuşma yapan Mısırlı alimlerden Safvat el-Hicazi, göstericilerden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini yukarıya kaldırmalarını ve sürekli tekbir getirmelerini talep etti.

 

SON NEFESİNİ SEYYAR HASTANEDE VERDİ

Kahire'deki saldırılarda ağır yaralanan darbe karşıtı bir gösterici Rabiatül Adeviye Meydanında kurulan seyyar hastaneye getirildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen genç adam kurtarılamadı.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.