banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haber Urfa Haberleri

İsrail Tunus İçin Çok Üzgün: ‘Müttefikimizi Kaybettik!'
İsrail Tunus İçin Çok Üzgün: ‘Müttefikimizi Kaybettik!’
İsrail'den yapılan açıklamada Tunus devrik başkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin ülkesini terk etmesinin üzüntüyle karşılandığı açıklandı.

İsrailli kaynaklar, Tunus'taki gösterilerin başlamasıyla birlikte işgal rejiminin hem içerideki hem de Tunus'taki İsrailli liderlerle sık sık istişarelerde bulunduğunu belirtti.

FHM'nin haberine göre İsrailli kaynaklar daha sonra şöyle dedi: "Tunus ile ilgili olarak üç gün önce Siyonist işgal hükümetine ulaşan rapor işgal hükümetini fazlasıyla tedirgin etmişti. Tunus Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin kendisine yanlış raporlar sunulduğunu iddia ederek 66 göstericiyi katledenlerin yargılanmasını istemesi işgal hükümetini huzursuz etmiş ve yıllardır işgal rejiminin politikasına destek veren önemli bir müttefikini kaybetmek üzere olduğunu artık anlamıştı."

İsrailli kaynaklar, Arap dünyasında ilk kez bir rejimin yapılan gösterilerle devrilmesiyle ordunun da göstericileri desteklemesinin diğer Arap ülkelerini tedirgin ettiğine dikkat çekti.

Tunus'taki olaylardan en fazla korkan ülkelerin başında Mısır ve Ürdün'ün geldiğini belirten İsrailli kaynaklar, Zeynelabidin Bin Ali gibi Mübarek'in de yıllardır iktidarda olduğunu ve beşinci kez cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmak istediğini ifade etti.

Ürdün'ün bir haftadan beri gösterilere sahne olduğunu belirten kaynaklar, Ürdün rejimine karşı yapılan gösteri ve yürüyüşlerle ilgili haberlerin sansürlendiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.