banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kapsamlı

İsrail ordusu ilk kez binlerce askerini Gazze Şeridi'nden çekiyor

İsrail'in yeni planı: Arkasında Biden var

İsrail ordusu, en az iki tugaydan yedek askerlerin bu hafta evlerine gönderileceğini ve üç tugayın da eğitim için geri çağrılacağını açıkladı. İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, bazı askerlerin evlerine gönderilmesinin 'savaşın sona erdiği anlamına gelmediğini' söyledi.

Hagari, yedek askerlerin bazılarının önümüzdeki yıl içinde tekrar göreve çağrılabileceğini belirtti. Tugayların büyüklüğü yaklaşık 4 bin askere kadar değişebiliyor. İsrail ordusu Gazze'de kaç asker konuşlandırdığını açıklamıyor.

KARAR EKONOMİK YÜKÜ AZALTACAK
İsrail ordusu, askerlerin geri çekilmesiyle ilgili açıklamasında "bu kararın ekonomik yükleri de önemli ölçü de hafifleteceğini" belirterek, savaşın İsrail ekonomisi üzerinde giderek ağırlaşan etkisine işaret etti.

Öte yandan askerlerin bir kısmının çatışmaların daha yoğun yaşandığı şehrin güney yarısına yönlendirildiği belirtildi. Asker sevkiyatı, Gazze'nin kuzey yarısında çatışmaların azaltıldığına işaret ediyor. 

İsrail bir süredir ABD'nin, saldırıların yoğunluğunu azaltması yönündeki baskısı altındaydı.

Geri çekilme haberi de Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi. 

ABD'li bir yetkili NBC News'e yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışmadan bazı güçlerini geri çekme planlarının arkasında Washington'un uyguladığı baskı olduğu bilgisine yer verdi.


KAYNAK: EURONEWS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.