banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İran Durmak Bilmiyor

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Savunma Bakanı General Ahmet Vahidi, sonara yakalanmayan, su altı manevra yeteneği ve atış gücü yüksek yeni bir denizaltı yaptıklarını bildirdi.

İsfehan'da düzenlenen İran yapımı insansız denizaltı yarışmasının açılış töreninde konuşan Vahidi, yeni denizaltının önümüzdeki ay hizmete gireceğini duyurdu.

Vahidi'ye göre yeni denizaltı sonara yakalanmasını önleyen bir teknolojiyle donatıldı. Yeni teknoloji aynı zamanda sonara yakalanmadan füze ve torpido da atabiliyor. Denizaltılar en çok füze veya torpido fırlattıkları anlarda düşman güçler tarafından tespit edildiklerinden, yeni teknoloji bu zaafın önüne geçiyor.

İran, 2009 Haziran'ında ilk kez "Gadir" sınıfı denizaltı geliştirdiğini açıklamıştı. Gadir 948 adı verilen denizaltı geçen yılın Haziran ayında hizmete girmişti.

Emin KARADEMİR / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.