banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

HDP'li belediye özür diledi

Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin, 'çocuk gelinlere' dikkat çekmek için billbordlara astırdığı öğrenilen afiş büyük tepki toplamıştı.

Belediyeye ait Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün logosunun da yer aldığı "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla yayınlanan afişte, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimiz'e hakaret eden skandal karikatürün yer aldığı fotoğraf yayınlandı. Sosyal medyada provokasyon olarak yorumlanan karikatür için bugün belediyeden bir açıklama geldi ve 'özür dileriz' denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
BASIN VE KAMUOYUNA DUYURULUR
Yenişehir Belediyesi Kadın Müdürlüğü bünyesinde bir süredir çalışmalar yürüten Şiddet Birimi her hafta ele aldığı farklı bir şiddet yönteminde son haftada ele aldığı “Çocuk Cinsel İstismarı” konulu billboard çalışmaları hakkında bilgilendirme:
25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen yapılan billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. Bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddia edilen amaçlar düşünülmemiştir.Fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık.Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz.
Kaynak : Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.