banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Harran Üniversitesi Urfa büyükşehir belediyesi Eğitim

Filistinli Dr. Ramazan Shaik Omer: “Filistin meselesi 90 yıllık kadim bir mesele”

Şair Nabi Evinde,  Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Ömer Sabuncu moderatörlüğünde gerçekleşen progmanın konuğu, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Filistinli Dr. Ramazan Shaik Omer, Filistin meselesini değerlendirdi. 

TYB Şanlıurfa Şubesinin bu haftaki Cuma Sohbetleri konuğu, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Filistinli Dr. Ramazan Shaik Omer, Filistin meselesinin 90 yıllık kadim bir mesele olduğunu söyledi.

Filistin meselesinin 90 yıllık kadim bir mesele olduğunu anlatan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Filistinli Dr. Shaik Omer, bu davanın sadece Filistinliler değil tüm Müslümanların meselesi olduğunu ifade etti. Tarihsel süreç içinde meseleyi detaylı bir biçimde sunan Shaik Omer yaşan göç, soykırım, mülkiyet gaspı ve insanlık dışı muamelelerden örnekler sundu. Yazar ayrıca 90 yıl adlı şiirini dinleyicilerle paylaştı. 

Program akabinde şairler Kudüs ve Mescidi Aksa temalı şiirlerini okudular. 

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Prf.Dr.Mahmut Kaya ise, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
 “İnsanlık değerleri ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bu süreçte Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu haklı davalarını desteklediğimizi ifade etmek isterim. İsrail çocuk, yaşlı, kadın, yardım gönüllüsü, sağlıkçı  demeden Hıristiyan, Müslüman ayrımı yapmadan mabed, hastane, üniversite gözetmeden yıkım ve katliamlar yapmaktadır. İnsanlığın selameti için bu zulme dur demek gerekir.”

Programa Önder Şube Başkanı Suphi Çiçek, Yeşilay Şube Başkanı Aziz Çiftçi, Yedi Başak Derneği Başkanı Eyyüp Yaşar Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı M. Emin Karahan, Rabia Derneği Başkanı Ahmet Süvaroğlu, çok sayıda Eğitimci, Hukukçu, Yazar ve Şair katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.