banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Eyyübiye Diyarbakır Şırnak

Akçakale'deki Suriyeli Çocuklar Unutulmadı

İdealist Dişhekimleri Derneği, ABD de müslüman kimliği sebebiyle öldürülen Deah Barakat'in Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocukların diş sağlığına yönelik proje kapsamında afet acil durum  yönetimi başkanlığı (AFAD) Diş hekimleri derneği ve Fatih belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli çocuklara diş bakımı ve flour jel uygulaması yapıldı.

Proje koordinatörü  Alim Oktay Çatkan yaptığı açıklamada;(AFAD)a Bağlı 10 ilde 25 barınma merkezinde 06-12 yaş çocukların diş bakımları ve flour uygulamalarını yapıyoruz.Bugünde Şanlıurfa Akçakale'ye geldik, AFAD kamplarında çalıştık bu arada Akçakale belediye başkanının davetini kırmayarak belediyenin açmış olduğu adım yaşam merkezinde   06-12 yaş diş flaour' lamasını yapacağız.çalışmalarımız aralıksız devam ediyor dedi.

''Deah BARAKAT'ın Hayalini Gercekleştiriyoruz'' projesi Şanlıurfa koordinatörü  Karaköprü Ağız ve Diş merkezi  baş hekimi Dr.Ömer Ufuk Yetkin  ve Suriyeli diş Dr.Mustafa Hoca eşlik etti.

Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezi koordinatörü İbrahim Akkurt yapılan bu çalışmadan oldukça memnun olduğunu ifade ederek duyarlılıklarından dolayı görevli  Doktorlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.