banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ABD'nin merkezine göbeklitepe anıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak çabalarıyla yürütülen çalışma sonrası, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2018'de kaydedilen Göbeklitepe'yi temsilen, alanda bulunan T formlu P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, BM'nin bahçesinde sergilenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile replikayı ziyaret etti.

- Urfa turizminde "altın çağ" başlatacak
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başta olmak üzere kentteki çok sayıda yetkili ve vatandaş, Göbeklitepe'nin kopyasının BM bahçesinde sergilemesini olumlu karşıladyıp twitleriyle alıntılar yaptı.

Başkan Beyazgül, "Göbeklitepe'nin bilinirliğini tüm dünyaya ilan eden bu sergi ile Şanlıurfa turizminde altın bir çağ başlayacak. Bize bu gururu yaşatan Cumhurbaşkanımıza tüm Şanlıurfalı hemşehrilerim adına çok teşekkür ederim." paylaşımında bulundu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise "Göbeklitepe'yi gördünüz mü? Haliliye ilçemizdeki tarihin “sıfır” noktası Göbeklitepe, sizleri bekliyor." mesajıyla çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımına yorumlar ve  destekler gelmeyi sürdürüyor.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.