banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Osman Öcalan PKK'ya sert çıktı

26 yıl içinde bulunduğu PKK’da 18 yıl üst düzey yöneticilik yapan, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, PKK'ya sert tepki gösterdi.

Güneydoğu’da 7 Haziran seçimleri sonrasında ‘öz yönetim’ adı altında  yürütülen, PKK terörünü değerlendiren Osman Öcalan, “Bu savaşı Kürtler adına reddediyorum” dedi. Kuzey Irak’ın Erbil kenti yakınlarındaki evinden Millet’in sorularını cevaplayan Osman Öcalan, Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel güçler tarafından Ortadoğu’da saf dışı bırakılmak istendiğini kaydederek, çatışmanın hem Kürtlere hem de Türklere
zarar verdiğini söyledi.

HARİTA YENİDEN ÇİZİLİYOR

Öcalan, “Savaşın karşısındayım, barıştan yanayım. Gerekçe ne olursa olsun şu anda savaşın ve çatışmanın tarafında değiliz. Şu anda bölgede yaşananlar Kürtlerin değil, bölgedeki bazı grupların işine yarıyor. Hedef Türkiye’nin çatıştırılması” dedi.

Türkiye’nin uzunca bir süredir hedef tahtasına oturtulduğuna işaret eden Öcalan “Ortadoğu’nun haritası yeniden çizilirken Türkiye’nin saf dışı bırakılmasını istiyorlar.

TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Çatışmaları, HDP’nin ya da bir kesimin iddiası ne olursa olsun ‘Kürtlerin yürüttüğü bir savaş’ olarak görmüyorum. Eğer bir sorun varsa diyalog ortamında çözülmelidir. Geçmişten bugüne her dönemden daha fazla bu çatışmalar hem Kürtlere hem de Türklere zarar vermektedir. Dış güçlerin sürdürdüğü bir çatışmadır. Bu savaşı Kürtler adına reddediyorum” diye konuştu. Geniş çaplı bir iç savaş çıkarılmak istendiğini de vurgulayan Osman Öcalan “Suriye’deki durumdan bazı devletler, Türkiye’yi sorumlu tutuyor ve buna mukabil Türkiye’yi de Suriye’ye çevirmeye çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

3 İSMİ ETKİSİZ KILMAK İSTİYORLAR

“Türkiye’yi, Kürdistan’ı; bu bölgeyi karıştırmak isteyenler bu süreçte, sözleri halkta yankı bulan 3 lideri hedef alıp onları etkisiz bırakmak istediler” diyen Osman Öcalan, şunları söyledi: “Birincisi; Kürtlerin içindeki bazı grupların da ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyenlerin dahil olduğu geniş kesimden oluşan bir muhalefetle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı indirmek istediler. İkincisi; Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani’dir. Dış baskılarla, en hafifi de ‘Zamanın doldu, artık çekil’ söylemleriyle Sayın Barzani’yi indirmek istediler. Sonuç alamadılar. Üçüncüsü de; Abdullah Öcalan’ı da örgüt içinde etkisiz kılmayı hedef aldılar.”

PKK’NIN KUTSALI YOK, CAMİYE DE SALDIRIR EVE DE!

PKK’nın Diyarbakır’daki tarihi camileri karargâh haline getirip yakmasını değerlendiren Öcalan, PKK’nın kutsalları değersizleştirdiğini belirterek “Her yeri yakıp yıkıyorlar. Çatışma gerçekleştirmek istedikleri alanda kaos çıkarıyorlar. Ve mukaddes tanımıyorlar. Mukaddesin değersizleştirildiği ortamda cami de yakılıp yıkılır, evler de…  Bu işler kontrolden çıktığı anda her şey olur. Başka istihbarat örgütleri de olabilir ama yaşananlar ortada…” şeklinde konuştu.

Kaynak : Millet gaztesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.