Şanlıurfalı çocuklar bilimle tanışıyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen robotik kodlama eğitimi kapsamında dezavantajlı bölgelerde çocuklar için “Robotik Kodlama ve Maker” istasyonları kuruldu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen robotik kodlama eğitimi kapsamında dezavantajlı bölgelerde çocuklar için “Robotik Kodlama ve Maker” istasyonları kuruldu.
Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere Şanlıurfalı çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle dezavantajlı bölgeleri kapsayan proje sayesinde çocuklar, psikomotor, bilişsel-duyusal ve duygusal becerilerini geliştirip bilim ve teknoloji ile tanışma imkânı buluyor.
İki hafta sürecek olan eğitimlere katılan Şanlıurfalı çocuklar, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Süleymaniye Aile Destek Merkezinde eğitim programına başladı.
TEKNOLOJİ VE MÜHENDİSLİK ALANLARINDA EĞİTİMLER VERİLİYOR
10-14 yaş aralığında her istasyonda 20 çocuğun eğitim aldığı Gezici Maker Eğitim faaliyetlerinde çocuklara teknoloji ve mühendislik alanında robotik, kodlama, algoritma, elektrik devreleri ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitim veriliyor.
Eğitmenler rehberliğinde, çocuklar teknolojiye dair bilgilerini artırırken problem çözme ve yaratıcı düşünme yeteneklerini de geliştirdi. Etkinlik, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdiği verimli bir gün olarak değerlendirildi.
Hedeflerinin 9 ilde 2 bin çocuğa ulaşmak olduğunu anlatan Türkiye Kalkınma Vakfı Eğitmeni Bahar Seyyitoğlu, “Türkiye Kalkınma Vakfı olarak 9 ilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gezici Maker aracımızla hassas ve kırılgan grupların teknolojiye erişmekte zorlandığı her lokasyonda faaliyetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Dijital beceri geliştirme üzerine yoğunlaşıyoruz. 3 istasyon olarak 10-14 yaş arası çocuklara eğitimler veriyoruz. 3 farklı istasyonda 3D kalem ile 3 boyutlu modellemeyi, Play 600 ile robotik kodlama ve tasarımı ve Mtiny ile algoritmayı öğretiyoruz. 3 uzman eğitmenin katılımıyla 3 farklı istasyonda yer değiştirilerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz 6 ay boyunca 2 bine yakın çocuğa ulaşmak olacaktır. Hedefimiz dezavantajlı bölgelerde 9 ilde 2 bin çocuğa ulaşmak olacaktır” dedi.
Süleymaniye Aile Destek Merkezi Bilgisayar Öğreticisi, Zeliha Baydilli Öncel, “Öğrencilerimize hem el becerilerini geliştirmek istiyoruz, hem de bilgisayar alanında elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Sadece bilgisayar değil her alanda öğrencilerime eğitim veriyoruz. 10 ila 14 yaş arası öğrenci gruplarımızla eğitim veriyoruz” diye konuştu.
Robotik Kodlama istasyonlardaki eğitimlere katılarak bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini anlatan çocuklar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Türkiye Kalkınma Vakfına teşekkür ettiler.