Şanlıurfa'da Enerji Çalışanlarına Fiziki Saldırı: Adli Süreç Başlatıldı
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan Dicle Elektrik ekipleri, tespit sonrası bir grubun fiziki saldırısına uğradı. Olayla ilgili adli süreç başlatıldı.
Kesintisiz ve kaliteli enerji sağlama hedefiyle saha denetimlerini sürdüren Dicle Elektrik ekipleri, Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı kırsal Minare Mahallesi’nde görev yaptıkları esnada çirkin bir saldırıya maruz kaldı. Denetimler sırasında ortaya çıkan kaçak kullanım oranı ise pes dedirtti.
Kaçak Oranı Şoke Etti: 5 Konutta 4 İhlal!
Ekiplerin bölgedeki bitişik evlerde gerçekleştirdiği teknik kontrollerde, incelenen 5 konuttan 4’ünde kaçak elektrik kullanıldığı suçüstü tespit edildi. Kayıt dışı kullanımın belirlenmesinin ardından, tutanak hazırlayan ekiplere ev sahipleri ve çevredeki bazı şahıslar müdahale etti.
Sözlü Taciz Meydan Dayağına Dönüşmek İstendi
Denetim sırasında gerginliği tırmandıran şahıslar, görevli iki personele önce sözlü hakaretlerde bulundu. Ekiplerin sağduyulu tavrına ve görevine devam etmesine rağmen öfkesini kontrol edemeyen saldırganlar, çalışanlara fiziki saldırıda bulundu. Çevredeki sağduyulu vatandaşların araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırılan personeller, olası bir facianın eşiğinden döndü.
Dicle Elektrik: "Geri Adım Atmayacağız"
Olay sonrası jandarmaya giderek şikayetçi olan saha personellerinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Dicle Elektrik yetkilileri konuya ilişkin sert bir açıklama yaptı:
"Saha ekiplerimizin güvenliği en kırmızı çizgimizdir. Kaçak elektrik kullanımı sadece enerji altyapısına değil, tüyü bitmemiş yetimin hakkına ve kamu kaynaklarına saldırıdır. Bu tür zorbalıklar bizi milli servetimizi koruma kararlılığımızdan vazgeçiremeyecektir."
Soruşturma Sürüyor: Jandarma ekipleri, saldırıya karışan şahısların kimlik tespiti ve gözaltı işlemleri için bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.