banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Öksüz ve yetim çocuklar sevindirildi


Paşabağında bulunan , STK İnsani Yardım Platformu  giyim mağazasına getirilen çocuklar , hayır sahipleri tarafından bağışlanan; iç giyim, ayakkabı, pantolon, oyuncak ve kazaklardan oluşan giyim malzemeleri  ile yaş ve boylarına göre giydirildiler.

Yeni giysilere kavuşan  çocuklar sevinç gözyaşları döktüler.

Çocuklara , hayır sahipleri tarafından getirilen kek, bisküvi ve meyve suları ikram edildi.

5 yetim ve öksüz kalan torunları olan Yaşlı kadın, “Ben buraya 5 tane hem öksüz ,hem yetim çocuk getirdim. Dualarınıza talibim. Dua edin bu çocukların başında sağ salim kalıp bunlara sahip çıkayım” dedi.

Suriye’de savaşta Annesini kaybeden ve Babası savaşta ayakları kesilen 3 yaşındaki Fatma,  “ Benim annem savaşta şehit oldu. Babamın ise ayakları kesildi. Ben büyüyeceğim ve babama ben bakacağım” dedi.

Günyüzü Derneği başkanı ve STK İnsani Yardım platformu  dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, yaptığı açıklamada:

 Viranşehir  Kampında 18 bin Suriyeli misafir yaşıyor. Bunların içeresinde Annesi ve Babası  şehit olan çocukları mağazamızda misafir ettik. Hayır sahipleri bu çocuklara sahip çıktılar .Giysi ihtiyaçlarını ve gıda ihtiyaçlarını karşıladılar .Çocukların sevinmesi bizleri de sevindirdi. Fakat bir günlük bir sevinç yeterli değil ,ben hayır sahiplerine buradan seslenmek istiyorum. Akçakale, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç da bulunan kamplarda yaşayan  bu çocukları yerlerinde ziyaret etmeleri ve her türlü ihtiyaçlarını gidermelerini istiyorum.

Bize yardım yapan hayır sahipleri arzu ederlerse ,giyim mağazamıza yardımlarını getirip kendi elleri ile yardımlarını teslim edebilirler .Hayır sahiplerine ve dağıtımda çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaköprü de bulunan bir mağazada öğle yemeği , tatlı ,balon ikram edilen çocuklar , kampta çok sıkıldıklarını Şanlıurfa’ya geldikleri ve giysi aldıkları için çok sevindiklerini  belirtiler. Daha sonra çocuklar  sevinç içeresinde  Viranşehir’deki kamplarına  geri döndüler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.