banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

Misyonerler Urfa'nın Köylerinde Cirit Atıyorlar

Şanlıurfa'da köy köy dolaşan Misyoner gruplar, köylerde çocuklara hediye adı altında kolyeler dağıtıyorlar. sadece bir kolye'den ibaret diye çocukların taktığı kolye'de 'HAÇ' işareti var.

Durumun vehabetinin büyük olduğunu söyleyen Şanliurfa Egitimciler Derneği Baskanı Ahmet Özturk; "Biz höyleri gezerken zaman zaman karşılalıyoruz. çocuklar sevdiği için kolye olarak haç işareti takıyorlar. bazılarının aileleriyle de konuştum. onlarda sadece bir kolye olduğunu söylüyorlar. ben, bunlar hıristiyan işaretidir dediğimde şaşırıyorlar.

Irak operasyonu sonrasında arttığını özellikle Kürt köylerine yönelik dünyanın pek çok ülkesinde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüğü bir gerçek olduğunu söyleyen Öztürk; "Aileler hem dikkatli olsunlar. hemde bilinçli olsunlar. özellikle çocuklarımızı korumak için daha titiz davranmalıyız" dedi.

KÜRTLER MİSYONERLERİN HEDEFİNDE

Irak savaşından sonra misyoner gruplar, 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyon' olarak tanımladığı Kürtler için çalışma başlattı.

Misyonerlerin yeni hedefi, Türkiye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürt nüfus. Amerika, Kanada ve İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren grup, Kürtlerle ilgili tarihi, sosyal ve toplumsal bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladı.

Broşürler, dünyanın dört bir yanındaki misyonerlere dağıtıldı. Türkiye hakkında, 'Kürt edebiyatının yasaklandığı, Kürt coğrafyadaki köylere zarar verildiği' gibi iddiaların yer aldığı broşürlerde, Kürtler 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyonluk eşsiz bir grup' olarak tanımlıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.