banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hava sıcaklıklarındaki artışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; hava sıcaklıkları 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Manisa, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin edilirken rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Denizlerde Hava

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi.

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden sonra 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi.

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğu, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

 Bazı illerde hava sıcaklı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu/26

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı/28

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/28

Ankara: Parçalı bulutlu/24

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu/23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu/21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/16

Diyarbakır: Parçalı bulutlu/28 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.