banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve Çığ tehlikesi uyarısı

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin doğusu ile İstanbul ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Antalya, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Van dışında kalan bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

Şanlıurfa: yağmur sağnak yağışlı 9/17

İstanbul: Yağmur ve sağanak yağışlı 6/10

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 4/10

İzmir: Yağmur ve sağanak yağışlı 9/15

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/17

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 3/14

Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 4/14

Van: Parçalı ve çok bulutlu 0/5 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.