banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Meteoroloji açıkladı: Şanlıurfa'da bugün yağış bekleniyor mu?

 


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Erzurum, Kars, Iğdır, Batman ve Siirt çevreleri ile Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Isparta, Konya, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ağrı ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları, Manisa ile Kütahya'nın kuzey ilçelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Isparta çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısı ile Konya, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinin, gece saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak yağışlı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Erzurum, Kars, Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu doğusu parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

Şanlıurfa: bulutlu 9/18

İstanbul: Sağanak yağışlı 10/18

Ankara: Çok bulutlu, gece sağanak yağışlı 0/16

İzmir: Sağanak yağışlı 12/17

Adana: Parçalı az bulutlu 11/21

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 4/14

Batman: Sağanak yağışlı 5/15

Van: Çok bulutlu, öğle hafif yağmurlu 0/5 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.