banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE (videolu)

Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen “Bilinçli Nesiller, Güvenli Yarınlar İçin Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Etme Semineri “ tanıtımı için Cuma namazı sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin katılımıyla broşür dağıtımı yapıldı.

Zararlı alışkanlıklarla mücadele etme konusundaki hassasiyetini sürdüren Eyyübiye Belediyesi, bilinçli nesiller yetiştirmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenecek seminere katılım için, bugün Dabakhane Camisinde Cuma namazı sonrası camii cemaatine broşür dağıtıldı. Cuma namazını Dabakhane Camisinde kılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci beraberinde Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Sorumlusu Mustafa Hese ile birlikte  “Bilinçli Nesiller, Güvenli Yarınlar İçin Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Etme Semineri “ toplantısına katılım çağrısı yaptı.

Her Cuma günü 17.30- 18.30 saatleri arasında düzenlenen seminerde katılımcılara,  madde kullanımına yol açan etkenler, bağımlılık yapan maddeler, madde kullanımı nasıl aşılır, önleme faaliyetleri, bağımlı anne-babası olmamak için altın kurallar, bağımlılıkta tedavi ve tedaviye başka bir gözle bakabilmek konuları aktarılıyor.  Seminere katılmak isteyen vatandaşların, SGK Eski Binası giriş katta hizmet veren Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Eğitim ve İyileştirme, Planlama ve Değerlendirme bürolarına başvurmaları gerektiği belirtildi.  Seminere katılım için düzenlenen broşür dağıtımında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci zararlı alışkanlıklarla mücadele etme konusundaki hassasiyetlerine değindi.

Başkan Ekinci, ‘’Cumhuriyet Başsavcılığımızla birlikte, Eyyübiye Belediyesi olarak denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve ilçe müftümüzle birlikte farkındanlık oluşturacak çalışmalarda bulunmak için faaliyetlerde bulunuyoruz. Zararlı alışkanlıklar, madde bağımlıları ilçemiz için, hatta insanlarımız için çok ciddi zararlar ve tehlikeler oluşturmaktadır. Bu tehlikelerle ilgili insanlarımızı bilinçlendirmek adına geçen yıldan beri broşür dağıtımlarımız var. Hemen hemen her Cuma değişik camilerimizde broşür dağıtımlarımız devam ediyor. Bundan sonra da bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Gelecek nesiller bizim teminatımızdır. Gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri adına bizlerin de şimdiden önlem almamız gerekiyor. Burada hastalık oluştuktan sonra madde bağımlısı ya da zararlı alışkanlığa sahip olduktan sonra bununla ilgili tedavi işimizi zorlaştırıyor. Önemli olan bunun öncesinde önleyici tedbirler alabilmek, dolayısıyla da aileleri bilinçlendirmek adına bu broşürler dağıtılıyor. Bundan sonra ki süreçte de bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Milli ve manevi değerlere haiz kutsiyeti bilen, kutsallığı ön plana alan gençlerle geleceği çok güzel inşa ederiz.’’ Dedi.

 

Zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda kurumların verdiği desteğe değinen Eyyübiye İlçe müftüsü Adem Bodur ise “ bu tarz çalışmalarda kurumlarımızın desteğini görmek mutluluk verici. İnşallah hep birlikte bunun üstesinden gelmek adına kurumlarımızın belediyemizin desteği çok önemlidir. Kendilerinden Allah razı olsun “ dedi.

Denetimli Serbestlik müdürlüğü yetkilisi Mustafa Hese de düzenlenecek olan seminere katılım için vatandaşlara çağrıda bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.