banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

LİDER ÇİFTÇİ YETİŞTİRME PROJESİ

Gap Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında Suruç Kaymakamlığı ve Gap Bölge Kalkınma İdaresi bölge müdürlüğü iş birliğinde Suruç Pompaj Sulama Suyu projesiyle Suruç’a verilecek sulama suyunun tarımsal sulama alanında suyun nasıl verimli kullanılacağı konusunda Lider Çiftçi yetiştirmek için 40 tane öğrenci eğitim kampına katıldı. 12 gün süren eğitim etkinliğinde öğrencilere akademik, kültürel ve uygulamalı tarımsal eğitimler verildi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi Gap Bölge Kalkınma İdaresi bölge müdürlüğünde düzenlenen Lider Çiftçi yetiştirme programı kapanış gecesine katıldı. Öğrencilerin 12 günlük eğitim kampında öğrendiklerini sergiledikleri gece de konuşan Kaymakamımız Abdullah Çiftçi Suruç’un yıllardır özlemini çektiği tarımsal sulama suyu çalışmalarının sonuçlandırıldığında suyla birleşecek olan Suruç ovasında bilinçli tarımın yapılması için tarımsal eğitimin hayati derecede önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Çiftçi “ Elimizdeki imkanları değerlendirerek yıllardır suya hasret olan Suruç Ovasının suyla buluştuğu gün en başarılı tarımın yapıldığı, arazilerin çoraklaşma tehlikesinden korunduğu ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağı Lider Çiftçiler yetiştirme gayretindeyiz. Bu çerçevede bu eğitim projesine katılan öğrenci arkadaşlarımıza ve bu projenin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.