banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

DÜNYA SU GÜNÜ,



    Öğrencilerle makamında bir süre günün önemine yönelik sohbet eden Başkan Güvenç, öğrencilerin duyarlı yaklaşımlarının kendisini memnun ettiğini ve insan hayatının en önemli yaşam kaynağı olduğunu dile getirdi.

    Suyun önemini ve kıymetinin önemine dikkat çeken Güvenç, öğrencilere hayat kaynağı suyun önemini anlatarak Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara temiz içme suyu içirmek için yapmış olduğu çalışmaları aktardı.

"Hayatın kaynağı sudur, su olmazsa hayat olmaz" diyen Güvenç,"Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan suyumuzu arıtmaya çalışırken bir yandan da suyumuzun bilinçli kullanılması için eğitimler veriyoruz" dedi.

    Dünyanın en önemli kalkınma projelerinden birsi olan GAP Projesiyle Türkiye'nin suya ne kadar önem verdiğinin altını çizen Güvenç, "Devletimiz suyla tarımın ve toprağı bilinçli bir şekilde ulaştırmayı sağlıyor. Dünyanın en büyük kalkınma projesini Türkiye olarak biz yaptık, GAP Projesiyle bir yandan arazilerimizi sularken bir yandan da elektrik üreterek ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Belediye olarak hem devletin projelerine destek veriyorken hemde  halkımızın ve çiftçimizin taleplerini ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Şanlıurfa'da Suyun veriminin artırılması, temizliği ve şebekelerin yenilenmesi gibi çalışmaları yürütüyoruz. 10 İlçemizin içme suyu kaynağı şuanda yeraltı suyu ve Belediye olarak bunun daha hijyenik olarak baraj suyu olması için çalışmalar sürdürerek projelendirmeleri yapıyoruz.  Şanlıurfa'da eskiyen altyapı ve su dağıtım tesislerinin değiştirilmesi için ise gerekli görüşmeler sağlayarak inşallah önümüzdeki dönemde  çalışmalara da başlayacağız ve halkımıza daha kaliteli içme suyu sağlayacağız" şekline konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.