banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Ceylanpınar'da Bayanlara Meslek kursları açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2014 yılında yeni bir yapılanmaya giderek nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü açacaklarını belirtti. Bu doğrultuda elini hızlı tutan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde en çok sosyal hizmet merkezi açma başarısını gösterdi.  Bu sosyal hizmet merkezlerinden bir tanesi olan Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü vatandaşlara hizmeti ayaklarına götürmenin yanı sıra açtığı aktivite merkezi ile bayanların vazgeçilmez mekânı oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ramazan Beşkat, Bakanlığımızın 2014 yılı içerisinde nüfusu 50 bini aşan tüm ilçelerde sosyal hizmet merkezi açma ile ilgili açmış olduğu karar ile biz de il müdürlüğü olarak elimizi çabuk tutarak merkez ilçeler ve diğer ilçeler olmak üzere toplamda 6 SHM merkezi açtık. Bu SHM merkezlerimiz Eyyubiye, Karaköprü, Harran, Suruç, Siverek ve Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezleridir.
Yaklaşık 9 ay önce Ceylanpınar’daSosyal Hizmet Merkezi açtıklarını belirten Beşkat, buradaki amaç uzak olan vatandaşlarımızın ayağına hizmeti götürmektir. Bu sayede Vatandaşlarımız işlerini daha rahat ve daha hızlı bir şekilde hal etmelerini sağladık. “Gelen bütün müracaatları değerlendiriyoruz. Ceylanpınar ve Viranşehir ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın evde bakım ücreti, ekonomi yoksulluk içinde olan parçalanmış olan ailelere yönelik nakdi yardım hizmeti, korunmaya muhtaç olan çocuk, engelli, yaşlılara yönelik hizmetleri ve kadınlarımızın toplumda daha aktif rol alması yönünde hizmetler verilmektedir. Düzenli olarak 1522 kişiye evde bakım ve 150 aileye de aile nakdi yardımda bulunuyoruz.
Beşkat, “Yardımların yanı sırada bir aktivite merkezi açarak bayanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Aktivite merkezimizde dikiş-nakış, kuaförlük, kabak oymacılık kurslarının yanı sıra bilardo, langırt, masa tenisi, çalgılı müzik aletleri bulunmaktadır. Bayanlarımız bundan sonra sabahtan akşama kadar tüm günlerini evde dört duvar arasında geçirmeyeceklerdir. Kendilerine zaman ayırmaları halinde Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezimizin açtığı kurs ve aktivelerden yararlanabilecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.