banner2

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet LİKOĞLU… Yeniurfa’nın yönetim ve yazarları olarak kendisini kutlamaya gitmiştik… Dürüst, babacan, sözünün eri ve samimi… “Rızkı veren Allah’tır ve ecel birdir tagayyür etmez” inancına sahip olan mütevekkil bir insan… Her şeyden önemlisi de Allah’tan korkan ve halka hizmet aşkıyla dolu olan bir Anadolu çocuğu… Yaklaşık yarım saat sohbet ettik; anladığım kadarıyla Mehmet Müdür, dosyalar arasında kalarak işleri gözünde büyütecek bir kişilikte değil… O korkmadan, yılmadan ve bıkmadan kentin güvenlik sorunlarını bizzat yerinde çözmeye gayret edecek bir kişi… Kullandığı cümleler, kararlılık ifade eder bir netlikte… Sözü eğip bükmeyen bir sadelik gördüm onda… Urfa’ya tayini hayırlı olsun ve Allah onu muvaffak etsin.
Anlaşılan o ki, yeni Emniyet Müdürümüzle birlikte kentin güvenlik konsepti de değişecek gibi… Çünkü kendisi, devasa güvenlik sorunları bulunan İstanbul gibi bir kentte çalışmış, tecrübe kazanmış, oradan Şanlıurfa’ya Emniyet Müdürü olarak tayin olmuştur. Bu itibarla, Şanlıurfa’yı birinci sınıf güvenlik sahibi bir kent haline getirmeye hazırlanıyor. Kendi ifadesiyle: “Şanlıurfa, tevazu sahibi ve güler yüzlü insanları, tarım arazileri, barajları, gölleri ve temiz havasıyla her türlü hizmeti hak eden bir şehrimizdir. Boş durmayacağız ve elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız inşallah. Çünkü Urfa’nın güvenlik sorunları büyütülecek ve çözülemeyecek sorunlar değildir.”
Sayın Emniyet Müdürü için önemli olan, kentteki ana arterlerin, caddelerin, sokakların, hatta mahalle aralarının, emniyeti ihlal eden her türlü zararlılardan temizlenmesidir. Bu yüzden Urfalılar pek yakında, Tıpkı İstanbul’daki gibi, güven timleri ve Yunuslarla tanışabilirler. Pazarlarda, otobüs duraklarında, simit satılan yerlerde, kahvehanelerde, dergâhta ve kaldırımlarda, hiç fark edemeyeceğimiz güven timleriyle karşılaşabiliriz. Onun için herkes şimdiden eline, diline ve beline mukayyet olsun. Çevremizde, güvenliğimizi sağlayacak birilerinin olması can sıkıcı değildir. Aksine bu durum çağdaş insanlara çok daha huzur veren bir anlayış… Eğer biz de güven timlerine yardımcı olursak kentin güvenliğini sağlamak daha da kolaylaşır.
Hatta anladığım kadarıyla Şanlıurfa için sosyal bir rahatsızlık haline gelen tefecileri de kötü günler bekliyor. Ama eğer şikâyet eden olursa… Denilebilir ki, Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan insanlarımızın en büyük eksiklikleri suçluyu ve kötü kişileri şikâyet etmemeleri hatta bir bakıma korumalarıdır. Çünkü şikâyet etmeyi ayıp saymak ya da şikâyet etmemekle suçluyu korumak, çağdaş kentlerde yaşayan insanlara çok ama çok pahalıya mal olabilir. Bir gün gelir o şikâyet etmediğimiz suçlu bizim kapıyı da çalabilir…
Trafikte de etkin ve adil denetimler geliyor. Maalesef eskiden zaman zaman yaşadık ve gördük; aynı yerde park suçu işleyen biri lüks, diğer vasat ve eski olan iki otomobil var… Bakıyoruz ki, görevli memur sadece o eski arabaya ceza yazıyor… Bu tür olaylar münferit de olsa, adalet duygusunu rencide ettiği için toplumun hafızasından silinmiyor. Allah’a şükür ki, o dönemler de geride kaldı. Artık trafik canavarlarını, yandaşlarına ve sopalarına güvenerek şerit ihlal eden ya da öndeki arabayı sıkıştıran trafik aymazlarını da zor günler bekliyor diyebiliriz.
Daha önceki Müdür tarafından Cinayet Büro Amirliğine bağlı olarak oluşturulan cinayet timi, Urfa’nın güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Anlaşılan Emniyet Müdürümüz kanunun gücünü ve devletin otoritesini görmek istemeyenlere de o gücü ve otoriteyi hissettirmeye kararlıdır. İnanıyorum ki, bu Müdür gerekirse sokak sokak dolaşır bizi güvenliksiz bırakmayacaktır. Öyle anladım…
Sayın Müdürden bizzat duydum; dedi ki: “Bizim bir kulağımız 155’e ya da (0414 313 00 00) telefonuna veya İl Emniyet Müdürlüğü sitesindeki ihbar formuna gelen şikâyetlerde olacaktır. Biz buralara gelen her türlü bilgiyi anında değerlendireceğiz. Daha güvenli ve daha huzurlu bir kent için Şanlıurfalıların bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.”
Haydi Şanlıurfalılar! Siz de bu mütevazı, çalışkan, İstanbul Emniyetinde çalışmış tecrübeli ve babacan Emniyet Müdürünüze sahip çıkınız. Suçluyu ve çirkin görüntüleri asla korumayınız. Sakın asılsız ihbarlarda da bulunmayınız. Zira başınız belaya girebilir. Unutmayınız ki, çağdaş toplumlarda huzurlu yaşama consepti, yüksek dereceli güvenlikten geçmektedir.
Tekrar Mehmet LİKOĞLU’nu yeni görevinden dolayıi tebrik eder, başarılı olmasını Allah’tan niyaz ederim.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.