banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Urfa'da Geleceğin Sporcuları Yetişiyor

Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi(EKOSEP) kapsamında Hayati Harrani Mahallesi’nde yaptırılan Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’nde geleceğin sporcuları yetişiyor.

     Hayati Harrani’li çocukların yoğun ilgi gösterdiği basketbol ve futbol okullarında kısa sürede büyük beceriler elde eden minikler, geleceğin sporcuları olma yolunda hızla ilerliyor.

    Belirli program dahilinde futbol ve basketbol başta olmak üzere diğer spor branşlarında antrenmanlarına devam eden minikler ilk olarak sporun çeşitli dallarında detaylı teknik bilgiler alıyorlar.

   GELECEĞİN ARDA’LARI VE HİDAYET”LERİ YETİŞİYOR

   Şanlıurfa’da geleceğin sporcularını yetiştirmek için çalışmalar yapan Şanlıurfa Belediyesi, Hayati Harrani Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’nde açtığı spor okullarında geleceğin Arda Turan ve Hidayet Türkoğlu’ları yetişiyor.

   Hayati Harrani Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’nde çeşitli meslek kurslarının yanı sıra sportif aktivitelere de geniş verdiklerini ifade eden Basketbol Antrenörü İbrahim Halil Gülle, açtıkları spor okullarında 700 çocuğa çeşitli spor dallarında eğitim verdiklerini söyledi.

   Çocukları boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini kaydeden Basketbol Antrenörü Gülle, “Kurslarımızda çocuklarımıza sporun öncesinde özellikle kitap okumayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı anlatıyoruz. Bunların yanı sıra derslerinden boşa kalan zamanlarında sporun hemen hemen tüm branşlarında onlara önemli beceriler kazandırmaya çalışıyoruz. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi v.b dallarda çocuklarımıza ilk aşamada teknik bilgiler veriyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda gençlerimizin profesyonel sporcu olmalarına olarak sağlıyoruz” dedi.

   BAŞKAN FAKIBABA GENÇLERLE BASKETBOL OYNADI

   Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, merkeze ait spor kompleksini gezdi ardından basketbol öğrenen gençlerin yanına giderek onlarla basket oynadı.

   Oyun sırasında top sektirmede oldukça tecrübeli olduğu gözlenen Başkan Fakıbaba’nın potaya gönderdiği toplardan bazıları sayı oldu.

  Çocukların sevgi seliyle karşılanan Başkan Fakıbaba, daha sonra merkezde bayanlara yönelik faaliyet gösteren kursları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.