banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sanlıurfa Haber Viranşehir Vali Şanlıurfaspor

Sparta Praha 4-1 Galatasaray

Galatasaray'ın golünü 16. dakikada Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Sparta Praha Preciado (8’), Indrit Tuci (74’), Lukas Haraslin (80’) ve Jan Kuchta (90+7’) ile skor buldu. Kaan Ayhan 70. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Sparta Praha XI: Peter Vindahl, Angelo Preciado, Asger Sorensen, Martin Vitik, Kaan Kairinen, Qazim Laçi, Lukas Haraslin, Filip Panak, Tomas Wiesner, Victor Olatunji, Jan Kuchta.

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi. 

Rakip takım maça baskılı başlarken ilk pozisyonu 6. dakikada yarattı. Preciado’nun savunma arkasına attığı topta Laci’nin kafa vuruşu Muslera’da kaldı. Dakikalar 8’i gösterirken savunmamızın arkasına sarkan Preciado, Muslera’nın üstünden topu filelere gönderdi: 1-0. 

Golden sonra rakip kaleye yüklenmeye başladık. Mertens’in ceza sahası içinden vuruşu savunma engeline takılırken bir dakika sonra eşitliği sağladık. Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruşu Mertens içeriye mükemmel kesti. Davinson’un kafa vuruşu direkten dönerken, topu iyi takip eden Abdülkerim Bardakcı, kafa vuruşuyla fileleri buldu: 1-1. 

Golden sonra morallenen takımımız Mertens ile bir pozisyon daha yarattı. Belçikalı yıldızın derinlemesine gönderdiği topta Kerem Aktürkoğlu bekletmeden vurdu; ancak çerçeveyi bulamadı. Üst üste ataklarla rakibi boğan takımımız Torreira ile kaleyi yokladı fakat bu şut da isabetli olmadı. 

Özellikle Barış Alper Yılmaz’ın bulunduğu sağ kanattan gelen takımımız, Kaan Ayhan’ın etkili ortasında Icardi’yi topla buluşturamadı. 

38. dakikada Prag ekibi Preciado’nun kanadından etkili geldi. Onun ön direğe ortasında Olatjuni’nin topuk vuruşunu Muslera son anda çıkardı. 40’ta savunmamızdaki boşluktan yararlanan ev sahibi takım golü bulsa da ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 

43’te Barış Alper savunma arkasına mükemmel ve süratli şekilde sarktı ancak vuruşunda rakip savunma son anda araya girdi. Üstün olduğumuz ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Praha’dan geldi. Haraslin’in ceza yayı yakınından sol ayakla şutu direğin az farkla üstünden dışarıya gitti.

55. dakikada Prag ekibi golle burun buruna geldi. Barış Alper’in kısa düşen geri pasında Olatunji Muslera ile karşı karşıya kaldı. Abdülkerim mükemmel bir savunma hamlesiyle rakibi bozdu ve gol vuruşuna engel oldu. 

59’da Mertens, Icardi’den aldığı pasla güzel dönerek kendine açı yarattı fakat vuruşu direğin yanından dışarıya gitti. 

62’de Sergio Oliveira ve Wilfried Zaha oyuna girdi. Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu çıkan isimler oldu. 

70. dakikada Kaan Ayhan rakibine yaptığı müdahale sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 74’te soldan gelen ortada Tuci’nin kafa vuruşu filelerimize gitti. 75. dakikada Tete, Kerem Demirbay yerine oyuna dahil oldu. 81’de savunmamızın arkasına atılan topta Harasnin skoru 3-1 yaptı. 

83. dakikada Lucas Torreira, yerini Carlos Vinicius’a bıraktı ve tüm riskleri aldık. Kalan dakikalarda 10 kişi kalmanın etkisiyle yorgunluk da baş gösterdi. Sparta Praha savunmada kapandı ve ilerideki boşlukları değerlendirdi. 7. uzatma dakikasında da golü bulan ev sahibi takım maçı 4-1 kazanarak UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16’ya kalan taraf oldu. (Kaynak: Galatasaray.org)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.