banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlırfaspor maçında ırkçılık yapan İsmail Haktan Odabaşı ceza aldı

Şanlıurfaspor hafta sonunda Hekimoğlu Trabzon’u ağırlamış ve sahadan 7-2 yenilgi ile ayrılmıştı. Maçta Hekimoğlu Trabzon oyuncusu İsmail Haktan Odabaşı ve Fevzi Özkan arasında tartışma yaşanmış ve iki oyuncu da kırmızı kart ile oyun dışı kalmıştı.

Ancak karşılaşma sonunda anlaşıldı ki daha önce adı şike tapelerine karışan İsmail Haktan Odabaşı’nın Şanlıurfaspor takım kaptanı Fevzi Özkan'a Kürt kimliğinden dolayı hakaret ettiği öğrenildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Şanlıurfaspor takım kaptanı Fevzi Özkan'a Kürt kimliğinden dolayı hakaret eden Hekimoğlu Trabzon takımının forvet oyuncusu İsmail Haktan Odabaşı'na en alt limitten 4 maç oynamama cezası verdi.


 
Futbol Disiplin Talimatı'nın ayrımcılığı içeren 42. maddesi bu yanlışı yapanlara en az 4, en çok 8 maç oynamama cezası verilmesini öngörüyordu.

PFDK'nın Şanlıurfaspor Kulübünü ilgilendiren kararları şöyle:

''ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 15.03.2020 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-HEKİMOĞLU TRABZONSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, yedek kulübesinde lisanslı bir fizyoterapist veya masör bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,


 
Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, müsabakada özel güvenlik görevlisi görevlendirilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü sporcusu FEVZİ ÖZKAN'ın, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

HEKİMOĞLU TRABZONSPOR Kulübü sporcusu İSMAİL HAKTAN ODABAŞI'nın, 15.03.2020 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-HEKİMOĞLU TRABZONSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ayrımcılığı nedeniyle 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,(Oy çokluğu)yla karar verilmiştir.''(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.