banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Urfa Viranşehir Urfa Haber Balıklıgöl

Mamuca köyüne kolej gibi okul

Yaklaşık 75 bin’e mal olan çok amaçlı spor sahasının açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Mamuca İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Cömert,çevre Okul Müdürleri, öğretmenler, Mamuca köyü halkı sakinleri ile öğrenciler katıldı.

 

Okul bahçesinde düzenlenen törene okul öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler beğeniyle izlendi.

 

Hoş geldiniz konuşması yapan Okul Müdürü Faruk Cömert , “Üç yıl önce okulumuz duvarına "wel come to Mamuca college" yazısını yazdığımızda herkes bunu bir espri olarak algılamıştı; ama bugün görüyorsunuz ki okulumuz gerçekten köy okulundan ziyade bir kolej havasında ve imkânlarına sahiptir. Sahamızda tenis kortu yer almakta, basketbol oynanmaktadır. Bu aktivitelerin bugün Harran Ovasının köylerinde yapılıyor olması gurur verici bir olaydır. Ben başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere sayın Valimize ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi

 

Okul Müdüründen sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala  “Bugün burada bulunmaktan ve sizleri görmekten son derece mutlu oldum. Anladım ki burada, bu okulda, bu kurumda, hakikaten bir kurum kimliği oluşmuş. Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz  ve halkımız hep beraberler. Biz de bu spor sahasının açılışına geniş bir kadroyla katıldık. Bunun için buradayız. Sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermek için buraya geldik. SODES projesi çok önemli bir proje, bu projeyle birçok okullarımız oyun alanlarına, spor sahalarına ve çok amaçlı salonlara kavuştu. İşte bugün de  SODES kapsamında çok amaçlı spor sahamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Vali yardımcımızla birlikte okulu gezdik, şehir merkezinde bile böyle güzel okul yok diyebilirim. Ben idarecilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Sevgili Mamucalılar, ben her platformda ifade ediyorum: Öğretmenlerimiz, bizim en güçlü halkamızdır, velilerimiz -anne ve babalar- en büyük dayanağımızdır; zira biz onlarla var oluyoruz ve bütün hizmetlerimiz onlar içindir.Yani geleceğimiz olan çocuklarımız için anne ve babalardan benim özel bir ricam var.Her ne kadar zorunlu eğitim 12 yıla çıksa da kız çocuklarımızı lütfen özenle ve itinayla okullara gönderelim; zira kadınlarımız, kızlarımız bizim için çok önemlidir. İyi yetişmiş anneler yarını kurgulayacak ve kuracaklar.Kadın öyle basit bir varlık değildir.Kadın toplumu doğuran ve şekillendiren bir varlıktır.Onun için en kıymetli varlığımızdır. Eğer kız çocuklarımız okurlarsa, okullaşırlarsa, geleceğimiz daha sağlam ellerde olacak. Çünkü onlar çok daha bilinçli, bilgili, kültürlü anneler olarak çocuklarını çok daha iyi yetiştirecekler.” dedi.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’dan sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ise “Öncelikle böyle büyük bir ilgi ve alakayı beklemiyordum. Böyle büyük ilgi ve kalabalıktan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Hepiniz buraya geldiğiniz için size teşekkür ediyorum.Hakikaten okulu gezdim, il merkezindeki bir çok okuldan durumunun çok daha iyi olduğunu gördüm, onun nedenini de şimdi daha iyi görüyorum. Yani velilerin böyle bir etkinliği geliyor olması, okul müdürünün böyle ilgili bir arkadaşın olmasıdır. Hakikaten çok güzel bir okul olmuş,  biz SODES projelerinden sorumlu vali yardımcısı olarak iki yıldır görev yapıyorum. Hep şunu söyledim: En ücra köye bile hizmeti götüreceğiz. SODES projelerinden faydalandıracağız.  Bunun da somut örneklerinden biri de  bugün burada görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Hakikaten emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere bütün öğretmen arkadaşlarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Sizler görüyorsunuz bazı şeyler değişiyor, ülkemizde bir vali yardımcısı, bir il milli eğitim müdürünü bir köyde oyun sahasının açılışında görebiliyorsunuz. Hizmetler rahatlıkla ayağınıza geliyor. Yöneticiler rahatlıkla ayağınıza geliyor. Bu değişimin güzel örneklerini burada görmekten hakikaten mutluluk duyuyorum. Sizlerden sadece bir şey istiyoruz. Biz de bu köylerde büyümüş bir köy çocuğu olarak Bu çocukları okutmanızı istiyoruz, sizden başka bir şey istemiyoruz. Sadece bu çocukları okutun, bunlarda öğretmen olsun, bunlar da vali yardımcısı olsun, bunlar da hâkim olsun, savcı olsun.Çünkü bu devletin kapıları okuyan herkese açık, cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri de herkese fırsat eşitliği sunmuş olmasıdır.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, veliler ile birlikte  çok amaçlı spor sahasının açılışını  törenle yaptılar.

 

 

Çok amaçlı sahanın açılışından sonra taşımalı ilköğretim okullar arasında daha önce yapılan futbol ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve plaketlerini Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.