banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

İlginç! Borçlu ülkeler Dünya Kupası'ndan elendi

Aksine ortalamanın üstünde büyüme rakamları yakalayan Güney Amerikalılar ise kupada yollarına devam ediyor..

Küresel ekonomik kriz, Dünya Kupası'nı da etkiledi. Krizin ağır etkileriyle boğuşan Avrupa'dan kupaya katılan takımların neredeyse yarısı ilk turda elendi. Bu yıl Avrupa'dakinden daha yüksek ekonomik büyüme yakalayacağı tahmin edilen Amerika Kıtası'nın ise 8 takımından sadece 1'inin ilk turda elendiği görüldü.

Dünya Kupası'na Avrupa'dan katılan 13 takımdan 7'si ikinci tura çıkamadı. Avrupa'da elenen takımlar İtalya, Fransa, Yunanistan, Sırbistan, Danimarka, Slovenya ve İsviçre iken, ikinci tura çıkan takımlar Almanya, İngiltere, Hollanda, Slovakya, Portekiz ve İspanya oldu. Avrupa'da ilk turda elenen ülkelerde bu yıl ancak yüzde -2 ila yüzde 2 arasında büyüme tahmini yapılıyor. 8 takımla kupaya gelen Amerika Kıtası'ndan ise sadece Honduras ilk turu geçemedi.

İkinci tura kalan 7 ülkenin ekonomik büyümesi ise yüzde 3.1 ila 5.5 arasında farklılık gösteriyor. Ekonomistler, tur atlayan ülkelerden Brezilya'nın bu yıl yüzde 5.5, Paraguay'ın yüzde 5.3, Uruguay ve Şili'nin yüzde 4.7 ve Arjantin'in yüzde 3.2 büyüyeceğini söylüyor.  (Takvim)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.