banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Banahene; Şanlı Taraftar Gollerimi İzlesin

Orduspor formasıyla tanıdık onu. Ancak beklenen çıkışı gösteremeyince Giresunspor’a ödünç verildi. Küme düşen Çotanaklar’ın sıkıntılı dönemine denk gelen Ganalı oyuncu, burada da umduğunu bulamadı, ama hedeflerinden de şaşmadı. Orduspor’un Süper Lig için kurduğu takımda düşünülmeyen golcü bu kez Karşıyaka’ya kiralandı. Yeşil-Kırmızılı formayı sırtına geçirdiği an da dönüm noktası oldu onun için. İzmir ekibinin kısıtlı imkanlara rağmen geçirdiği muhteşem sezona, attığı 14 golle damgasını vurdu. Evet Emanuel Banahene’den bahsediyoruz. Ya da arkadaşlarının deyişiyle ‘Buma’... Karşıyaka tarihine, ‘En fazla gol atan yabancı’ olarak adını altın harflerle yazdıran; bu performansla ülkesinin milli takımına çağrılan, transfer piyasasını karıştıran ve sonunda Şanlıurfa’nın yolunu tutan bir yıldız adayı o. ‘Aday’ diyoruz çünkü önünde yürümesi gereken çok yol ve ulaşması gereken büyük hedefler olduğunu söylüyor Banahene. Biz de bundan sonrasını onun ağzından dinlemenizi tavsiye ediyoruz.

 

GEÇEN SEZONKİ MUHTEŞEM PERFORMANSIN HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?

 

“Karşıyaka’ya gelmem benim için bir kırılma noktasıydı. Çünkü benden büyük beklentiler vardı. Buna karşılık vermek için her maç elimden geleni yaptım. Sonuç olarak da bu beklentilere cevap verebildiğimi düşünüyorum. Hem takımım hem de kendi kariyerim adına doğru bir şeyler yapmak zorundaydım. Çok çalışarak ve mücadele ederek bunu başardım. Arkamda bana güvenen bir ekip vardı. Zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşasak da İzmir’de iyi bir sezon geçirdim.”

 

TRANSFERDE İSMİN BİRÇOK TAKIMLA ANILDI. NEDEN ŞANLIURFA?

 

“Beni cezbeden en güçlü teklifi onlar yaptı. Doğrusunu söylemek gerekirse beni en çok onların istediğini hissettim. Bu ligden çok ciddi teklifler alıyordum. Menacerlerim aracılığıyla yurtdışından da taliplerim çıkmaya başlamıştı. Ancak karar vermek için fazla sürem yoktu. Ben de Şanlıurfaspor’un kurmaya çalıştığı bu yeni oluşumda kendime yer buldum. Maddiyat önemliydi. Burada olmaktan mutluyum.”

 

Banahene, arkadaşımız Necati Albayrak'ın sorularını yanıtladı

 

 

 

URFA’DA HEDEF KAÇ GOL?

 

“Karşıyaka’da 14 gol attım. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, işler takımımız adına istediğimiz gibi yolunda gitseydi bu sayı daha fazla da artabilirdi. Henüz lig başlamadan bir sayı vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama Şanlıurfa’da en az 18-19 gol atmak istiyorum.”

 

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İDDİANIZI NASIL GÖRÜYORSUN?

 

“Ağır bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Hâlâ eksiklerimiz var ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Nelerle karşılaşacağınız belli olmuyor. Ancak şu bir gerçek ki, zirveyi isteyen bir takımın oyuncusuyum. Şanlıurfaspor’un hedefi kesinlikle şampiyonluk olacak. Biz bundan başka bir şey düşünmüyoruz. Taraftarımız bizi desteklesin yeter.”

RAŞİT HOCAYLA ARAN NASIL?

 

“O çok profesyonel bir isim. İşini nasıl yapması gerektiğini iyi biliyor. Disiplini hiç elden bırakmıyor, bazen sinirleniyor. Ancak oyuncularıyla kendi çocuğuymuş gibi diyalog kuruyor. Bu da takıma olumlu yansıyor. Hepimizle uzun uzun sohbet ediyor. Yani her şey yolunda.”

 

SÜPER LİG HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?

 

“Vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum. Çok kaliteli bir lig. Dünyaca ünlü futbolcular buraya gelmekte sakınca görmüyor. Her takımın birbirini yenecek güçte olması da ligin kalitesini daha fazla artırıyor.”

 

KENDİNİ SÜPER LİG’DE OYNAYABİLECEK DÜZEYDE GÖRÜYOR MUSUN? HEDEFTE BÜYÜK TAKIM VAR MI?

 

“Emenike örneği aslında biz yabancı futbolcular için oldukça teşvik edici. Burada gösterdiği performansla Avrupa’ya kadar gitti. Ben de kendi adıma geçen yıl iyi bir sezon geçirdim. Milli takımımın da dikkatini çektim. Süper Lig’de öncelikle takımımın; Şanlıurfa’nın formasını giymek isterim. Ancak tabii ki iyi oynayıp Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi üst düzey takımlara da gidebilirim.”

 

YEMEKLERLE ARAN NASIL?

 

“Türk yemekleri çok lezzetli. Pilavı çok seviyorum. Köfteler de muhteşem. Çorbaların hepsini beğenerek içiyorum”

 

BURADA OYNAYAN, YAKIN ARKADAŞLARIN VAR MI?

 

“Evet var. Eskişehirspor’da forma giyen Jerry Akaminko yakın arkadaşım. Sık sık görüşüyoruz. Geçtiğimiz sezonu 1461 Trabzonspor’da geçiren Torric Jebrin de aynı şekilde irtibat halinde olduğum arkadaşlarımdan.”

 

TÜRKİYE’DE EN BEĞENDİĞİN, ÖRNEK ALDIĞIN FUTBOLCU?

 

“Buna cevap vermek çok zor değil. Tabii ki Drogba...”

BAŞIN SAĞOLSUN BANAHENE

 

Ganalı oyuncu bu röportajı gerçekleşirmemizin ardından birkaç gün sonra, üzücü bir haberle sarsıldı. Şok bir telefonla babasının vefat haberini alan 25 yaşındaki golcü, Adanaspor’la oynanan ve 2 gol attığı hazırlık maçının ardından ülkesinin yolunu tuttu. 1 Ağustos’ta Türkiye’ye dönüp takımıyla tekrar çalışmalara başlayacak olan Banahene ve Şanlıurfaspor camiasına FANATİK ailesi olarak başsağlığı dileriz.

 

Fanatik-Ömer Necati Albayrak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.