banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yılmaz ”HDP bir çift dil kullanıyor

"HDP barajı geçse de geçmese de çözüm süreci devam edecek" diyen kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz ”HDP bir çift dil kullanıyor doğrusu, benim gördüğüm son dönemlerde Doğu da, Güney Doğu’da böyle bir dil kullanıyor, sanki HDP barajı geçmezse çözüm süreci aksayacak gibi bir dil kullanıyor. Batı da ise HDP barajı geçsin ki AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan’a karşı dursun gibi bir dil kullanıyor. Ben böyle çifte bir dil kullandığını görüyorum” dedi.

"Demokrasilerde halka şantaj olmaz"

Bakan Yılmaz, “demokrasilerde koşullu şeyler oluşturulmaz, halkın zihnin de bu halka şantaj olur. Halk tercih eder geçirir sizi barajdan hepimiz saygı duyarız veya halkın tercihiyle birçok partide yaşandığı gibi barajın altında kalabilirsiniz buna da saygı duymak lazım. Yani sonuç ne olursa olsun halkın iradesine saygı duyulması gerekir" şeklinde konuştu.

"Çözüm süreci AK Partisiz olmaz"

Çözüm sürecinde kritik faktörün AK parti olduğunu belirten Bakan Yılmaz “Kim ne derse desin güçlü bir sivil yönetim olmadığı sürece, istikrarlı bir yönetim olmadığı sürece, kararlı bir yönetim olmadığı sürece çözüm sürecinin başarıya ulaşması mümkün değildir. HDP’nin barajı geçmesinin çok ötesinde AK partinin güçlü bir şekilde devam etmesi son derece önemlidir ”dedi.

Yılmaz, HDP barajı geçemese bile Türkiye’nin çözüm süreci yolunda yürüyüşünün devam edeceğini vurguladı.

Büyüme rakamları neden düşük geldi?

2014 büyüme rakamlarına da değinen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "dünyada birçok ülkeden iyi durumdayız" tespitinde bulundu.

“Şu anda dünya halen küresel krizin etkilerini yaşıyor. Avrupa uzun süredir hiç büyüyemiyor. Eksi büyümeler var birçok ülkede. Geçen yıl Euro bölgesi 0,8 büyüyebildi yüzde 1 dahi büyüyemedi" diyen Yılmaz, dünya ülkelerinden örnekler de verdi.

Yılmaz, “Brezilya, Latin Amerika yine sıkıntılarda, Rusya’da bu sene beklenen küçülme yüzde 4 civarında, orta doğu siyasi çalkantılar içerisinde, ABD yeni yeni krizden çıkmaya başladı, Japonya uzun süredir durgunluk içinde. Bütün bu ortamı değerlendirdiğiniz de Türkiye’nin başarıyla devam ettiğini görebiliriz. Bu ortam içerisinde 2,9 büyümeyi küçümsememek lazım. İnşallah bu yıl daha iyi olacak. Avrupa birliğinin son dönemde bir miktar canlanması bizim için çok daha faydalı olacaktır” dedi.

Kaynak : Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.