banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Vali'den İl Genel Meclis Üyelerine plaket'li teşekkür

İl Genel Meclis üyelerinin katıldığı programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yaz mevsiminde çalışmaların başladığı, inşaatların hızlandığı bir dönemde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi. Vali Güvenç, bir çok konuda olduğu gibi bu organizasyonda emek veren Meclis Başkanı Mustafa Yavuz’a ayrıca teşekkür ederek, “Allaha şükür birlik beraberlik içerisindeyiz. Çok şükür Urfa’da bir sinerji oluştuysa, köylümüzün yüzü gülmeye, Urfa’nın her alanında devlet hizmeti götürülmeye başladıysa bunda bu meclisin, başkanının ve grup başkanlarının çok büyük payı var. Birlikte beraberlikte, huzurla, karşılıklı diyalogla işleri yürütmekten dolayı memurlarımız moralle çalışıyor, genel sekreterimiz moralle çalışıyor bunun sonucunda da bu güzellikler ortaya çıkıyor. Siyaset kurumuyla, iktidarıyla muhalefetiyle, karşılıklı anlayış hoşgörü işbirliği bereketi, güzelliği getiriyor. Bunun için sizlere meclisteki iktidar ve muhalefet gruplarına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer uyum olmazsa, gürültü olsa bu hızda çalışamayız. Talep edip gönderdiğimiz bir şeyi mecliste komisyonlara gönderilse bekletilse, ‘köyüme şu yapılmadı, ilçeme şu yapılmadı’ diye sıkıntılar çıkarsak emin olun çalışamayız. Ama Allah razı olsun hepinizden. İktidarıyla muhalefetiyle destek veriyorsunuz, hoşgörülü, anlayışlısınız. Bunun sonunda biz de hükümetin, gerek devletin, gerekse sizlerin bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

Bu yıl, Yollara 100 Milyon TL üzerinde harcama

Yoğun çalışma temposu içerisinde olduklarını belirten Vali Celalettin Güvenç, “sabahlardan akşamlara kadar işçimiz, memurumuz, genel sekreterimiz ve ben elimizden geleni yapıyoruz. Çok şükür geçen yıl standardı yüksek bin 500 km’ye yakın köy yolu yapmayı başardık. Ben de geziyorum, sizde geziyorsunuz. Bu yıl yapmayı planladığımız bin 350 km’ye yakın 1. ve 2. kat asfalt var.  2. Katları yaptığımızda geçen yılki yapılan 1. Katları kurtarmış olacağız. Ayrıca yeni yollarda yapacağız. Bu yıl Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in desteğiyle, Ankara’dan sağlayacağımız kaynaklarla bilmelisiniz ki köy yollarına harcayacağımız para 100 Milyon TL’nin üzerindedir. Önümüzde daha birkaç ay var yani eylül ayına kadar asfalt yapabiliriz” dedi.

 

Vali Güvenç, yeni Büyükşehir yasasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan işlemlerle ilgili onay almaları gerektiğini belirterek, “Dün İçişleri Bakanlığından meclisten aldığımız satış kararlarının onayları geldi. Büyükşehir yasası dolayısıyla onay almamız gerekiyordu. Dün genel müdürü aradık faksladılar bize. Postayı da beklemeden genel sekreterimizde onları değerlendirmeye aldı. İnşallah o kaynakları sağlarsak siz de köylere daha başı dik gideceksiniz. 2, 3, 5 km’lik yolları da yapacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Yıllardır bulunmayan suları buluyoruz

Su konusunda da ayrım yapmadan bazı yerlerde 2. 3. 4. Sondajları yaptırdıklarını anlatan Vali Güvenç, “Birçok yerde de suyu buluyoruz. Yıllardır bulunmayan suları buluyoruz. Siverek Karacadağ’da 7 tane köyde, su yok dediğimiz yerlerde su bulduk çok şükür. Bu hızda çalışacağız. Meclis kapanıyor, özel idare bitiyor ama devlet bitmez, devlette süreklilik bitmez, hizmet bitmez” dedi.

 

Barış ve kardeşlik ortamı asla bozulmasın

İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte yine bir araya geleceklerini, diğer tüm üyelere de plaket vereceklerini anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Barış ve kardeşlik ortamı asla bozulmasın. Herkes köyüne, kentine; halkına gencine sahip olsun. Barışı, kardeşliği, birlikten kuvvet doğacağını anlatsın. Terörün, şiddetin, kavganın çözüm olmadığını; siyasi görüş farklılıklarının zaruri olduğunu, demokratik ülkelerde çok tabi olduğunu anlatsın. Muhalefet olacak, iktidar olacak, farklı bakış açıları olacak. Ama asla birbirimizi vurmayacak, öldürmeyecek, kavga etmeyeceğiz. Öyle Aynı masanın etrafında oturacağız, konuşacağız, yemek yiyeceğiz, tartışacağız, doğruyu arayacağız. Çocuklarımızın geleceğini, ülkenin geleceğini kurtarma adına, neyin doğru olduğunu; hiç kimsenin görüşünü hor görmeden, hiç kimsenin görüşünü bastırmadan, hiç kimsenin görüşünü yok saymadan, tartışarak doğruyu arayacağız. Talepler başımızın üstünde diyoruz. Halkın hizmetkârıyız diyoruz Kürt’ünde, Türk’ünde, Arap’ında. Konuşarak, anlatarak, tartışarak inşallah daha güzel olacak. Bizlerin, bizim nesillerin çektiği, bizden önceki nesillerin çektiği, acıları çocuklarımız çekmesin. Anneler ve kardeşlerimiz çekmesin. Bu anlayışta olan bu masanın etrafında toplanan hepinizi yürekten kucaklıyorum” dedi.

 

Bütün meclis üyeleriyle birlikte aynı amaç uğruna çalıştıklarını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ise, Şanlıurfa’nın daha iyi yerlere gelebilmesi için gerek merkezde, gerek ilçelerde, gerekse kırsal kesimde şanlıurfanın bütün sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi.  “Eğitimde olsun, kültürde olsun, sağlıkta olsun maksimum düzeydeki sorunlarımızı minimuma çekmek için beraber gayret sarf ediyoruz” diyen Mustafa Yavuz, “Gayret sarf etmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz bütün çalışmalardan dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugüne kadar önerge olarak gündemi takip edip de Şanlıurfa’mızın sorunlarını özellikle meclisimize taşıyan ve ilk 3’e giren değerli arkadaşlarımız var. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı bugün kendilerine birer plaket sunacağız. İl özel idaresi de artık kapanıyor, il genel meclisi bitiyor ama il genel meclisi bitene kadar bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışma tempomuzu aynı şekilde sürdürelim” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, İl Genel Meclis üyeleri Necmeddin Sağlam, Mehmet Demirkan ve Halit Yıldıztekin’e, plaketlerini verdi.

 

Öte yandan programa Vali Celalettin Güvenç, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile il genel meclis üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.