banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Vahdettin Haindir Diyenler, Tarihçi Murat Bardakçı'yı dinlesin

Mustafa Kemal'i yüceltmek için Sultan Vahdettin'i hain diyerek yaftalayanlar ile Sultan Vahdettin'i yüceltmek için Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emeklerini hiçe sayanları görmezden gelelim. Murat Bardakçı'yı dinleyelim; "Samsun yolculuğu DEVLETİN hazırladığı bir operasyondur."

İşte Bardakçının 19 Mayıs 1919 yorumu:

Samsun Yolculuğu devletin hazırladığı bir operasyondur çok ciddi bir operasyondur. Kurtuluş hareketi, Kurmay operasyon ve en ince ayrıntısına kadar günden öncesinden hazırlanmış bütün detaylar belirlenmiş ve adım adım uygulanmıştır, hep bizde söylenen, İstanbul hukümetineden habersiz yola çıktığı... habersiz bu böyle bir şey yok Efendim 30 Nisan 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın 9. Ordu müfettişliğini tayini hakkında kararname çıkar!.. imzalayanlar Harbiye nazırı Şakir Paşa, sadrazam Damat Ferit Paşa ve Sultan Vahdettin ve bu kararname 5 Mayıs 1919'da resmi gazete yayınlandı.

Atatük samsuna çıkarken Yanında götüreceği herkesi listeye alır. yani 23 subay 25 er toplamda 48 tane asker, 6 tane at Var.l 3 tane otomobil..  Fakat o sırada Karadenizli işgal altında yani İstanbul'dan Samsun'a gitmek için İngiliz işgal kuvvetlerinden izin alması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.