banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi Akhisar Belediyespor

TSK'daki komuta kademesi belli oldu

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), ikinci gün çalışmalarını tamamladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki YAŞ toplantısı için Genelkurmay Karargâhı'na ilk olarak komutanlar geldi.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı. Şûrada, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ( TSK ) ayrılacak personelin durumunun da değerlendirildiği şûrada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da ele alındı. Şûraya katılan üyeler akşam da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği iftarda yeniden bir araya geldi. YAŞ toplantısında alınan kararların bugünkü toplantının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulması, sonrasında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

YAŞ'ta kuvvet komutanlarının durumunun netleştiği de ifade ediliyor. Kulislerde, Hayri Kıvrıkoğlu'ndan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in yerine oramiralliğe terfi edecek Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun, Mehmet Erten'den boşalan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise orgeneralliğe terfi edecek Korgeneral Abidin Ünal'ın getirileceği belirtiliyor. Bu atamalar gerçekleşirse teamüllere göre Kalyoncu'nun Genelkurmay Başkanlığı yolu açılmış olacak.
Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanı olması halinde boşalacak Jandarma Genel Komutanlığı için ise EDOK Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın isimleri ön plana çıkıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda en kıdemli Korgeneraller Raif Akbaş ve Salih Zeki Çolak da orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyor.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.