banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Dış Politikaya ilişkin dikkat çekici açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, "Irak'la, Suriye ve Mısır ile kavga etmemiz için çok neden yok." dedi.


AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, dış politikada izlenecek yeni döneme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Irak'la, Suriye ve Mısır ile kavga etmemiz için çok neden yok." dedi.

“Dostluklarımız artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız”

Suriye ve Mısır ile ilişkilerde farklı bir sürecin başlatılacağının sinyalini veren Yıldırım, "Dost bildiğimiz bazı üst akıllar maalesef Türkiye'yi meşgul etmek için dışarıda bizim hayrımıza olmayan hesaplar içerisindeler. Biz dostluklarımız artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. En önemli dış politikamız budur. İçeride de dostluklarımız artıracağız. Biz AK Parti rozetiyle seçime girdik ama artık rozetimiz yok. Bütün vatandaşlara hizmet etmek gibi bir görevimiz var bunun bilincindeyiz. Onlar şiddet dilini kullansalar da biz kardeşlik dilini kullanmaya devam edeceğiz. Buradaki beraberliğimizde bir çıkar birlikteliği yoktur. Türkiye'nin daha iyi şartlarda yaşaması vardır.”

“Suriye ve Mısır’la kavga etmemiz için çok nedenimiz yok”

Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “İsrail ile ilişkilerimizi görüyorsunuz. Sabırla ısrarla görüşmeler sürdürüldü. Geldiğimiz noktada mutabakat sağlandı. Gazze'ye insani yardım insanlarımızdan oraya gitti. Benze şekilde Rusya, Rusya konusunda biz haklıydık ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olmaz. Başından beri Türk ve Rus halkı bu anlaşmazlığı onaylamadı. İlk başta bir arkadaşım dedi ki ‘Bu galibin kazananı liderler. Ama 2 ay geçince dolaplar’ dedi. Sonunda her iki lider gayret gösterdi nihayet bir normalleşme sürecini sağlamış olduk. Irak'la Suriye ile Mısır ile bizim kavga etmemiz, ilişkilerimizin bozulması için çok nedenimiz yok ama ilişkilerimizin düzelmesi için çok neden var." (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.