banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

SP'de Sular Durulmuyor

Numan Kurtulmuş'un ikinci listeye karşı çıkıp, delegelerin 4'te birlik oyuyla yeniden seçildiği olaylı kongre sonrasında, Erbakan kanadı olağan üstü kongre sinyali vermişti. Gelinen süreçte bugün harekete geçildi.

Dün katıldığı bir televizyon programında, hafta sonu yapılan kongrede yaşananlardan sonra Saadet Partisi teşkilatlarının ikiye bölündüğünü belirten eski Adalet Bakanı ve SP Genel Başkan yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söylemişti.

"ÖZÜR DİLENECEK KONGRE"

Partinin hiçbir zaman bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kazan, ortaya çıkan kötü tablonun gerçekleşecek olağanüstü bir kongreyle aşılacağını ifade ederek, "Mevcut yönetim yaptığı hatayı yenilenecek bir kongre ile düzeltmelidir. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır." demişti.

BUGÜN HAREKETE GEÇİLDİ

Erbakan'a yakın kanadın oluşturduğu ve "tasfiye edilenler olarak" adlandırılan grubun bugün itibari ile olağanüstü kongre için harekete geçtiği öğrenildi.

KURTULMUŞ'A UZLAŞI TEKLİFİ

Ankara kulislerinde, "tasfiye grubunun" ilk etapta Numan Kurtulmuş ile görüşüp ortak bir liste üzerinde anlaşıp ortak genel başkan adayları olarak kongre yapılmasını önereceği konuşuluyor. İddialara göre Kurtulmuş'un bunu kabul etmemesi durumunda ise Erbakan kanadı kendi genel başkan adaylarını belirleyecek.

ERDOĞAN'A BENZEYEN RAKİP

Ağırlık kazanan isim ise Recai Kutan döneminde de Numan Kurtulmuş'a karşı adı geçen ve son kongrede tasfiye edilen isimler arasında olan Mete Gündoğan. Sima olarak Başbakan Erdoğan'a benzemesiyle gündeme gelen Gündoğan, Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığını yaptığı 54. Hükümette Başbakanlık Başmüşavirliği yaptı.

İSTİFASI GÜNDEMDE

Tüm bu gelişmelerden haberi olan Numan Kurtulmuş'un ise karşı listenin genel başkan adayı olmayı reddedip görevinden istifa edeceği belirtiliyor.

250 İMZAYA ULAŞILDI

Bin 250 delegesi bulunan Saadet Partisi'nde olağanüstü kongreye gitmek için kongre üyelerinin beşte birinin yani 250'sinin imzalı isteği olması gerekiyor. Haber 7'nin elde ettiği bilgilere göre, Numan Kurtulmuş'a karşı harekete geçen Erbakan kanadının olağanüstü kongre için gerekli olan 250 imza sayısını şimdiden bulduğu öğrenildi.

REFERANDUMDAN ÖNCE

Erbakan kanadının olağanüstü kongreyi 12 Eylül'de yapılacak referandumdan önce gerçekleştirmek istediği ve bu şekilde de kritik oylamanın kilit partisi olan Saadet Partisi'nin teşkilatlarına hakim olmayı hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.