banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Sosyal Yardımlaşma Vakfından tüp bebek müjdesi

Proje kapsamında, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenecek 39 yoksul ailenin tüp bebek tedavi gideri karşılanacak.

Yapılan açıklamada; “Projenin hedef kitlesini; 23-39 yaş aralığında olup tıbbı muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu “60/c-l kapsamında sigortalı olanlar. Yeşilkartlılar’'’ şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır” denildi.

Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemleri Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülecek. Projeyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunacak kadınlara öncelikle projeye ilişkin genel bilgiler ile başvuru için gerekli özelliklere ilişkin bilgi verilecek.

Başvuru için kadınlarda aranacak özellikler ise şöyle: Kendisi veya eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması, 23-39 yaş aralığında olmak (Başvuru tarihi itibariyle bitirilen yaş kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı ibrazı yeterlidir). Tıbbi muhtaçlık belgesine sahip olmak (Devlet veya Üniversite Hastanelerinden alınan, son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor). GSS (Genel Sağlık Sigortası) kapsamında sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar. Yeşilkartlılar” olarak tescil edilmiş olmak (Gelir testi sonucu G0 olanlar ile henüz yeşilkart vize tarihi dolmayanlar), Hiç çocuk sahibi olmaması veya çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi,

Başvurular 26 Ekim 2012 tarihine kadar alınacak olup, gerekli sağlık raporlarına sahip olmayan kişilerin başvuruları alınmayacak ve diğer şartlar için belge istenmeyecek.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.