banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıufa’da nefesler tutuldu

 Şanlıurfa’da en çok AK Parti’nin 12 kişilik aday listesi merak ediliyor.  

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere girecek adayların belirlenmesi için geri sayım başladı. Siyasi partiler, Türkiye genelinde aday listelerini en geç 7 Nisan Salı günü saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirmesi gerekiyor.

Şanlıurfa’da en çok iktidar partisinin aday listesi merakla bekleniyor.Ankara’da bulunan Gazeteci Reşat Uzun, özellikle AK Parti Genel Merkezinde aday belirlemedeki kulis çalışmalarını yakından takip ediyor.

Uzun’un aldığı bilgiye göre; AK Parti’nin Şanlıurfa’da 1. Sıra adayı olarak muhtemelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’yi göstermesi bekleniyor.

Şanlıurfa Viranşehir doğumlu olan Nebati’nin, milletvekili seçilmesi durumunda Bakan olacağına da kesin gözle bakılıyor. Ayrıca AK Parti’nin, kalesi konumundaki Şanlıurfa için 12 kişilik aday listesini belirlediği ve listede son kontrollerin yapıldığı öğrenildi.

CHP’de kim 1. sıra olacak?

Şanlıurfa’da merak edilen bir diğer konu ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday listesi oldu. 30 Mart yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Hasan Oğul ve Demokrat Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak’ın katılım gösterdiği CHP’de, Şanlıurfa için kimin birinci sırada gösterileceği merak konusu oldu. Yerel seçimlerde ciddi oranda oy alan Bucak ile Oğul’un, 1 veya 2. sırada gösterilmesi durumunda CHP’nin Şanlıurfa’dan 1 yada 2 vekil çıkarması bekleniliyor.

HDP’de ilk sıra Baydemir mi?

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere parti olarak katılacak Halkların Demokratik Partisi’nin de, Şanlıurfa’da 1. sıra adayı olarak Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i göstermesi bekleniyor. 30 Mart yerel seçimlerde HDP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Baydemir, önceki seçimlere göre partisinin oy potansiyelini iki katına çıkarmasına rağmen belediye başkanlığını AK Parti’nin adayı Celalettin Güvenç’e bırakmıştı.Bu arada HDP'nin 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde yüzde 10’luk barajı geçmesi durumunda Şanlıurfa’dan 4 veya 5 vekil çıkarması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.