banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Samsunlu ve Ş.Urfalılar ‘Kardeş' Oldular

AK Parti Samsun Kadın Kolları ile Şanlıurfa AK Parti Kadın Kolları üyeleri Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığında bir araya geldiler.

AK Parti Genel Merkez tarafından yürütülen "Kardeş İller projesi" kapsamında Şanlıurfa ile Samsun kardeş il ilan edildiler. Samsundan gelen 15 Anne 15 Kız ile Şanlıurfa'da 15 Anne ile 15 Kız ile kardeş oldular.

Şanlıurfa İl Başkanlığında bir araya gelen Anne-Kızlar birbirileriyle tanıştılar. Karşılıklı hediyeleşen Samsunlular ve Urfalıların "kalıcı gönül dostlukları" oluşturacaklarını ifade ettiler.

Samsun Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz, Samsun AK Parti İl Başkanı adına bir hediye de Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür'e takdim etti. Av. Düşünür; Samsun ile kardeş il olmamızdan dolayı çok sevindim. Şanlıurfa'ya hoş geldiniz. Şanlıurfa Tarih, Kültür ve gerçek kardeşliğimizle sizleri misafir edeceğiz. Medeniyetlerin beşiği ve peygamberler şehri olan Şanlıurfa'dan iyi bir izlenimle ayrılacağınızı umuyorum. Bu kardeşliği ve güzel gözlemlerinizle Samsunda birer iyi niyet elçimiz olacağınızı umuyorum. Bu çalışmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü ise "Samsunlu Anne-Kızları misafir etmekten ve kardeş olmaktan dolayı mutlu olduk, şeref duyduk. Buraya kadar gelen 15 Anne-Kızlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadın kolları olarak çok mutluyuz. Urfa'nın renklerini yansıtan hediyeler verdik ve Samsun'u ifade eden hediyeler aldık. Burada tanıştık ve kaynaştık. Buradan çıkıp Kültür alış verişi yapacağız. Urfa'mızı tarihi ve kültürel anlamda tanıtacağız. Dostluğumuz ve kardeşliğimiz kısa olmayacağız. Kardeş olduk. Bizde Samsun'u ziyaret edeceğiz. Bu ziyaret projemizin ilk ayağıdır. Bundan sonra devamı gelecek." Dedi.

Samsun AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz; "Kardeşlik Projesi" kapsamında daha önce Urfa'yı görmemiş 41 arkadaşımızla birlikte Peygamberler şehrini ve insanlarını yakından tanımak geldik. Uzun süreli dostluklar oluşturacağız. Samsun'a döndüğümüzde burada gezdiğimiz gördüğümüz yerleri arkadaşlarımızla paylaşacağız. Bu şekilde dostluğumuzun yelpazesi genişleyecek. "Kardeşlik Projemiz" kapsamında, Urfa'ya ziyaretimiz projemizin ilk ayağıdır. Bundan sonraki adımımız, Samsun'da okuyan Şanlıurfalı kız öğrencilerle irtibata geçip dertlerini, sıkıntılarını paylaşmak olacaktır. Urfalı kız öğrencilere ablalık yapacağız. Şanlıurfa'nın Balıklıgöl, Hz. İbrahim ve Hz. Eyüp makamlarını ziyaretin ardından Harran'ı da ziyaret edeceğiz ve Samsuna döneceğiz. Ben daha önce 4 kez Şanlıurfa'ya geldim. Şanlıurfa hem coğrafi olarak hem de insanları çok sıcaklar. Türkiye'de herkesin mutlaka en az bir kere Şanlıurfa'yı görmelerini tavsiye ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun'dan gelen AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile Şanlıurfa AK Parti Kadın Kollarına mensup üyeler Büyükfırat restauranta geçip Şanlıurfa mutfağına has yemek çeşitlerini yediler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.