banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Referandum çalışmalarına hız verdi

AK Parti Şanlıurfa teşkilatı Referandum için izlenecek stratejiyi belirlemek için Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür başkanlığında toplandılar. Toplantıya TBMM Dilekçe komisyon başkanı Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'da iştirak etti.

Yahya Akman, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın referandum çalışmaları nedeniyle 6 Eylül'de Şanlıurfa'da halka hitap edeceğini söyledi.

Toplantı hakkında bilgi veren İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür; AK Parti il yönetimi ve yedek yönetimi olarak bu toplantımızı 12 Eylül'de yapılacak olan "Anayasa değişikliği" halk oylamasına nasıl hazırlanacağımız ve neler yapabileceğimizi kararlaştıracağız. Tüm halkımızı ilgilendiren bu referandum ile ilgili nasıl bir çalışma yapacağımıza karar vereceğiz. Bu referandumda, yıllardır antidemokratik bir şekilde yapılan bir anayasanın bazı maddelerinde değişiklik oylanacak. Bu değişikliği tüm halkımıza ne anlama geldiğini anlatmak için nasıl bir strateji izleyeceğimizi kararlaştıracağız. Dedi.

Yahya Akman ise; Bugün 22 Temmuz ve Şanlıurfa için önemli bir gün. Çünkü 22 Temmuzda her üç Şanlıurfalının ikisi AK Partiye oy vermişti. Bugün burada yine önemli bir toplantı yapıyoruz. Çünkü 12 Eylül'de referandum var. 12 Eylül önemli bir tarih. 30 yıl önce dünyanın demokratik hiçbir ülkesinde rastlanılmayan bir yöntemle mevcut anayasa halka dikte ettirilmiştir. Bugün AK Parti olarak darbe anayasasında bazı değişiklikleri yapmak için referandum yapacağız.

Muhalefet sözcülerine bakıyorsunuz anayasa değişiklik içeren maddelerine yönelik bir eleştiri getiremiyorlar. Karşı çıktıkları iki madde vardı. Onları da "anayasa mahkemesi" yetkisinde olmamasına rağmen kısmi müdahalede bulunmuştu. Bu değişiklikler halka daha çok özgürlük ve refah getirecek değişikliklerdir. Ama muhalefet klasik "muhalefet" ile ülkeye zarar veriyor. BDP'ye bakıyorsun en çok kapatılan siyasi parti olmasına rağmen "Parti kapatma" maddesi görüşülürken meclisi boykot etti. Bunun değerlendirmesini değerli hemşerilerime bırakıyorum

Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 6 Eylül'de Şanlıurfa'da meydana inecek ve Urfalılara "anayasa değişikliğine" neden "EVET" demeleri gerektiğini söyleyecek.

12 Eylül 2010 tarihinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha aydınlığa ve özgürlüğe bir adım daha yaklaşmış olacak.

Biz sadece parti olarak değil, tüm halkımızdan evet demelerini bekliyoruz. Bu anlamda Şanlıurfa AK Parti teşkilatına bu çalışmalarında başarılar diliyorum. Dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.