banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haber Urfa Haberleri

Mahmut Kaplan, seçim startını verdi

Aday adayları çalışmalara başladı
ŞANLIURFA'DA seçim startı verildi. Belediyelere aday olmak isteyenler, kamuoyunda kendini belli ettirmeye başladı. Siyasi partiler, halkın istediği adayları belirlemek için anket çalışmalarını sürdürürken, teşkilatlar ise, belediyelerde başkan olarak görmek istediği kişileri genel merkeze iletiyor.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın 2014 yerel seçim startını 15 Eylül'de Güneydoğu'da kalesi olarak gördüğü Şanlıurfa'da verecek. Aday adayları da bu tarihin yaklaşmasıyla seçim çalışmalarına başladı.

 

 

Kaplan büyükşehir'e aday
AK Parti eski milletvekili Mahmut Kaplan, 7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine aday olduğunu açıkladı.Aday Adayı Kaplan, Şanlıurfa için daha önce yaptıkları projelerin belediye başkanlığında yapacağı projeler için teminat olduğunu söyledi.
Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Celal Çiftçi'yi ziyaret eden Mahmut Kaplan, Büyükşehir belediyesine talip olduğunu, Şanlıurfa için milletvekili olduğu zaman hayali görülen projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, belediye için çok daha önemli projelere imza atacağını ifade etti.
Kaplan şöyle konuştu: ''Her hafta sonu Şanlıurfa'ya geliyorum. Taziye ziyaretleri, köy ve esnaf ziyaretlerinde bulunuyorum. Milletvekili olmadığım halde Şanlıurfa için yapılacak projeleri takip ediyorum. Ankara'daki ofisim her zaman kalabalık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için de çok önemli projelerim var.''
Milletvekili olduğu dönemde Şanlıurfa için projeler üreterek çalıştıklarını dile getiren Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Şanlıurfa halkına hizmet etmek istediğini söyledi. Kaplan, “Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olduğum dönemde hizmet ve yatırımdan mahrum bırakılmış Şanlıurfa'mızın birikmiş sorunlarını çözmek için gayret gösterdim. Halkımıza tekrar hizmet etmek için Büyükşehir Belediyesine talibim” dedi.

 

Hayali projeleri gerçekleştirdik
Şanlıurfa için yaptıkları projelerden örnekler veren Kaplan, belediye için de kimsenin hayal edemeyeceği projeleri olduğunu söyledi. Kaplan şunları söyledi: ''Şanlıurfa'nın gündeminde olmamasına rağmen hayallerin ötesinde bir hizmet olan projeyi sonuçlandırarak doğalgaz getirdik. Doğalgaz sanayi için bir doping olacaktır. Ayrıca, Suruç Ovası Sulama Projesini başlatmanın mutluluğunu yaşadık. GAP-Halep demiryolu projesini hayata geçirdik. Suriye sınırının mayınlardan temizlenerek organik tarım amaçlı kullanılması projesini hayata geçirdik.  Akçakale ve Mürşitpınar sınır kapılarının açılması ve serbest ticaret merkezlerinin kurulması projesini hazırladık. Tektek Dağları'nın milli park statüsüne alınması projesini ilk olarak başlattım. Ceylanpınar göçerlerinin iskân edilmesi için öncülük yaptım. Daha birçok benzer projelerle Şanlıurfa'mıza hizmet etmeye ve hayali projeleri dile getirerek gündeme taşımaya çalıştık. Belediye için de çok önemli projelerimiz var. Bunları hayata geçireceğiz.''
Yol, su, kanalizasyon, temizlik gibi hizmetlerin proje olmadığını, bu hizmetlerin belediyenin asli ve rutin görevleri olduğunu belirten Kaplan, Şanlıurfa için 50 ve 100 yıllık projeler hazırladıklarını, Urfa'nın her yeri ve her meslek grubu için ayrı projeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.