banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Kurtulmuş'tan Kazan'a Sav tepkisi

NTV'ye konuşan Kurtulmuş, "Kendini bilmez bazı insanlar yüzünden kongre maalesef olaylı geçmiş gibi gösterildi" dedi.

Şevket Kazan-Önder Sav buluşmasına ilk kez değinen Kurtulmuş şunları söyledi:

Maksadını aşan temasların da ortaya çıktığını görüyoruz. Sayın Kazan'ın Sayın Sav'la görüşmesi. Bütün bunlar kamuoyunn önünde oldu.

Saadet Partisi'nde olan birinin gidip bir başka partiden olan birinden, hele Önder Sav'dan yardım istemesinin anlamını ben Saadet Partisi camiasının takdirine bırakıyorum.

"Yeni bir kongrenin yapılacak olması yeni bölünmelere neden olacaktır" uyarısında bulunan Kurtulmuş, olağanüstü kongreye gitme konusunda herhangi bir çekincelerinin bulunmadığını da vurguladı.

Kurtulmuş Erbakan ile yaptığı görüşme için ise "İçeriğini açıklamak bana düşmez. Bu tür diyalogları medya önünde tartışmak da bizim siyasi terbiyemize yakışmaz" açıklamasında bulundu.

SAV: KURTULMUŞ'A SORACAK DEĞİLİM
Bu arada CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder Sav, Kurtulmuş kanadından görüşmeye yönelik gelen eleştirilere cevap verdi.

Saadet Partili Şevket Kazan ile yaptığı görüşmenin Saadet Partisi kongresine yönelik olduğu yönünde yorumlar olduğu ve dün Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre için imza toplandığının hatırlatılması üzerine de Sav, kendisinin de, Kazan'ın da yaptıkları görüşmeyi gizlemediğini hatırlattı.

Kazan ile Milli Selamet Partisi-CHP ortak hükümetinde bakanlık yaptıklarını anımsatan Sav, bundan önce de çeşitli platformlarda ortak çalışmalar düzenlediklerini kaydetti. Söz konusu görüşme teklifini tereddütsüz kabul ettiğini anlatan Sav, görüşme talebinin kendisinden gelmediği için görüşmenin içeriğini söylemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Sav, bir başka gazetecinin ''Özellikle Numan Kurtulmuş cephesinden size tepki var'' sözleri üzerine de, ''Ben dostluklarımı, görüşmelerimi Numan Kurtulmuş'a dayanarak mı belirleyeceğim? Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir şey? Ben bir siyasi partinin genel sekreteriyim. Dostluklarımı da, görüşmelerimi de, buluşmalarımı da özgür bir şekilde yaparım. Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarına soracak değilim. Onlardan da öğrenecek bir şeyim yok'' dedi.

Kendisine yönelik ''kongre için taktisyen'' yorumu yapıldığının söylenmesi üzerine Sav, kendisinin uzun süredir siyasette olan bir kişi olduğunu, çok kongreler, kurultaylar yaşadığını bildirdi. Sav, böyle bir yakıştırma yapılmasının kendisinin dışında bir olay olduğunu da kaydetti.

Habervaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.