banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Kılıçdaroğlu iftarda bakireli fıkra anlattı

Geçen cuma akşamı Ortaköy Feriye Lokantası’nda verilen iftarın baş davetlileri, farklı görüşteki din adamları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idi. Konuşmalara hem din hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar, hem memleket meseleleri damgasını vurdu. Birbirinden ilginç konuşmalarla esprilerin ardı arkası kesilmedi.

KILIÇDAROĞLU İKİ FIKRA ANLATTI

Taraf'tan Ceyda Karan'ın haberine göre CHP iftarında din adamlarının ardından sözü alan Kılıçdaroğlu, dindarlar arasında CHP’ye yönelik bakışı bir fıkra ile anlattı: “60’lı 70’li yıllarda Rize’de seçim var. Bir milletvekili adayı seçim çalışması için yöreye gitmiş. Burada yaşlı bir kadını bir bakraç taşırken görüyor, yardım etmek istiyor. Kadın izin verince bakraçı evine kadar götürüyor. Kadın kendisine yardım edenin CHP’li vekil adayı olduğunu öğrenince ‘Eyvah biz bu suyla abdest alacaktık’ deyiveriyor.”

‘GERDEK GECESİ KRİZİNE ÇÖZÜM’

CHP lideri iftar konuşmasını din adamlarının toplumda sorun çözücü konumlarını pekiştiren fıkra ile bitirdi: “Karadeniz’de bir köyde düğün sonrası gelin yemeden içmeden kesilmiş. Gerdeğe bile girmemiş. Ahali kaygılanmış, meseleyi Oflu Ahmet hocaya taşımışlar. Hoca gelinle yalnız konuşmak istemiş. Halini sorunca gelinin, ‘Hocam ben bakire değilim. Şimdi bunu açıklasam zaten beni öldürecekler. Ben de yemek yemiyorum ki öleyim’ demiş. Hoca daha sonra durumu ahaliye anlatırken çözümü de geliştirmiş: ‘Sizin gelinin içine cin girmiş. Şimdi başından çıkartmaya kalksam gözleri kör olacak. Aşağıdan çıkartmaya kalksam bekareti bozulacak’ demiş. Kayınvalide isyan etmiş, ‘Ben kör gelin istemem’ diye. Velhasıl mesele kendiliğinden çözülmüş.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.