banner2
Öne Çıkanlar Karaköprü PTT 1. Lig hava durumu ak parti Elias Jelert Kristensen

Kazaların önlenmesi için Asansör bakımı yapılacak - VİDEO


Türkiye genelinde asansörlerin periyodik kontrolünün 01.01.2012 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmesi sebebiyle Şanlıurfa Makine Mühendisleri Odası ve Karaköprü Belediyesi arasında protokol imzalanarak hayata geçirildi.
Karaköprü Belediyesinde gerçekleşen toplantıya Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Göçebeler, Mehmet Gök, Belediye teknik personelleri, Şanlıurfa Makine Mühendisleri Odası il Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisi Atilla Meral ve Oda teknik görevlisi Mak. Müh. Huriye Göçer Aytar katıldılar.

Protokol için karşılıklı olarak atılan imzaların ardından bir açıklama yapan Başkan Çiftçi; “Karaköprü beldesi kent olarak çok yapılaşmaya gidiyor.  Dolayısı ile özellikle meclisimizin almış olduğu son kararda ada bazında yapılaşmayı ön gördük teşvik ettik Dolayısı ile tevhit işlemlerinin sonucunda ada bazındaki site yapılaşmaları sonucu 13 kata kadar Karaköprü’de bir konut bir yapı oturulabilmektedir. Her ne kadar emsal artışı vermiyoruz hiç kimseye vermiyoruz ama büyük adalarda bu kat âdetine ulaşıyor. Burada insanlarımız rahatlığı ve yine yönetmenliğin gerektiği şekilde gerek tek ve yine kapasitenin yoğunluğuna göre çift asansör ruhsat şubesi tarafından isteniliyor.  Karaköprü yeni bir şehir asansörlerimiz yepyeni bunu biliyoruz ama sonuçta bir demirbaş, bir teknoloji ürünü bunların yıllık bakımı gerekiyor. Son çıkan yasada bu şekilde yönetmenlik bu şekilde maddelerde öngörülmüş durumda ve bizde hem yerel anlamda hem de teknik özelliklerine güvendiğimiz bizim Makine Mühendisler Odasıyla bir protokol imzaladık. Karaköprü beldesinde yer alan yapıların tamamında hepsinin denetiminin bakımını onarımını yapmak, yaptırmak, denetlemek üzere biz Mimar ve Mühendisler Odasına asansörlerimizin bu teknik durumunu ve teknik bakımını bir yıllık süreliğine devrediyor ve protokolü imzalıyor ve bitiriyoruz. Protokolün Karaköprü Belediyesine ve beldemizde ki tüm insanlarımıza ve yine Makine Mühendisler Odasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi
.
Makine Mühendisi Atilla Meral ise Oda adına yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa Makine Mühendisleri Odası adına bu toplantıya katıldık. İsmim Atilla Meral Makine Mühendisiyim bilindiği gibi 01.01.2012 tarihi itibarı ile Türkiye genelinde ki asansörlerin kontrollerine artık periyodik olarak birkaç firma üzerinden kontrolleri söz konusundur.  Bununla ilgili çalışmalar içerisindeyiz daha önce Şanlıurfa belediyesi ile bir protokol imzaladık. Şu an da Karaköprü Belediyesiyle imzalıyoruz. Bunu daha önce Şanlıurfa Belediyesine de söyledik şimdi Başkanımız Nihat Çiftçi’ye de söz veriyoruz kesinlikle sizi mahcup etmeyeceğiz. Ben bu protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Gerçekleşen ve hayata geçirilen protokol sonrası Karaköprü’de artık apartmanlardaki ve binalardaki asansörler rutin olarak kontrol edilmeye başlanacak. Kontroller sırasında görülen eksiklikler ve riskler apartman yöneticilerine bildirilecek. Bu uyarıları dikkate almayan binalarda asansörlerin kullanımı iptal edilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.