banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

İşte Sosyal Belediyecilik, 3G yöntemiyle yaşlılara ulaşacaklar

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan sistem sayesinde engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar, vakfa gitmeden video konferans sistemiyle sorunlarını aktarabilecekler. Sistemin açılışını gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vakfa canlı bağlanarak 3 engellinin işlemini gerçekleştirdi.

Engelsiz bir yaşam sloganıyla engellilere yönelik çalışmalarına devam eden Eyyübiye Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 3G yüz tanıma video konferans sistemini, Eyüp Peygamber makamında bulunan Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneğinde hayata geçirdi.

Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan yaklaşık 5 bin engellinin, mesafe olarak kendi bölgelerine uzak olan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitme noktasında yaşadıkları sorunun önüne geçmek için harekete geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 3 G yüz tanıma video konferans sistemiyle, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların işlemlerini artık daha kolayca gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Eyüp Peygamber Makamında bulunan Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneğinde gerçekleşen açılış törenine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Belediye Meclis Üyeleri, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Hamcan, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Şehmuz Göz, Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İmam Karadaş ile engelli ve aileleri katıldı. Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur’un duasıyla kesilen kurdelenin ardından merkeze geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 3 G yüz tanıma video konferans sistemiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına canlı bağlanarak 3 engellinin işlemini gerçekleştirdi.  Video konferans siteminin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” engelsiz bir yaşam için yapılabilecek başka ilkler varsa onları da yapmaya hazırız. “ dedi.

“ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN BAŞKA İLKLER VARSA ONLARI DA YAPMAYA HAZIRIZ”

Belediye olarak engellilere yönelik pozitif ayrımcılığa değinerek sözlerine başlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci” Öncelikle bu yerimizin ve sistemimizin engellilere hayırlı olmasını diliyoruz. Malumunuz yeni kurulan bir ilçe. Dolayısıyla birçok kamu kurum ve kuruluşa erişim noktasında insanlarımızın sorun yaşadığı bir durum var. Bu anlamda da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı da çok uzak bir mesafede. Vakıf yetkilileri bizlere böyle bir sorun ilettiler. biz de çözüm noktasında proje gerçekleştirdik. Birlikte bu projeyi hazırladık. Şu an da 3 G sistemiyle engellilerimiz  Eyüp Peygamber Makamında kendilerine ayırdığımız  yerden taleplerini ve sorunlarını, isteklerini engelsiz bir şekilde  görüntülü sistemle ve yüz tanıma sitemiyle iletebiliyorlar. Bu sistemimiz sadece engellilere yönelik değil. Ayrıca 65 yaş üstü insanlarımıza yönelik bir çalışmadır. Dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak adına da başka ilkler varsa onları da yapmaya hazırız. “dedi.

“BAŞKAN EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

3 G yüz tanıma video konferans sisteminin açılışında duygusal anlar yaşan Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İmam Karadaş ise sorunlarına duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Karadaş” Allah başkanımızdan razı olsun. Başkanımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Mehmet başkana duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Mehmet başkanımızdan ne istemişsek kendisi bizi kırmamıştır. Taleplerimiz anında yerine gelmiştir. Allah kendisinden razı olsun. Bir tek Mehmet başkan sesimize kulak veriyor. Kendisine ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Açılış töreninden sonra engellilerle bir arada olmaya devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bir engelli çiftin nikâhını da Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneğinde kıydı. Nikah töreni sonrası engellilerin taleplerini de dinleyen Başkan Ekinci’ye, engellilere vermiş olduğu destek nedeniyle dernek Başkanı İmam Karadaş tarafından plaket takdim edildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.