banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

İşte CHP iktidarında vergi -VİDEO-

yoksulluğu önleyecek Aile Sigortası'nın kaynağını açıkladı. Öztarak'ın açıkladığı formül vatandaşın tepesini fena attıracak! VİDEO

Haber7

Hakan GÖKSEL'in haberi

CNNTÜRK'te Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Parametre programına katılan Faik Öztarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında yoksullukla mücadele için öne sürdüğü 'Aile Sigortası'nın ayrıntılarını anlattı.

Aile sigortası uygulamasıyla ilgili kaynağı nereden bulacaklarını soran Bayramoğlu'na Öztarak'ün seçmeni mutsuz edecek 2 cevabı vardı.

Öztarak, kaynak için kamu harcamalarının bir bölümünün Aile Sigortası için yönlendirebilineceğini ifade ederken, ikinci yöntem olarak da ‘vergi artışı'nı gösterdi.

Öztarak, Aile Sigortası için ‘yeni vergi' veya ‘bir tek vergide artış' gibi çözümleri değil birden çok verginin artırılarak kaynak bulacaklarını ifade etti.Aile sigortasına kaynak olacak vergi veya vergi artışlarının en önemli özelliği de kalıcı olması!

İhtiyaç duyulacak kaynağın Türk ekonomisince yaratılmasının mümkün olduğuna değinen Öztarak, yoksulluk yardımlarının ‘hak' olduğunu ve vatandaşın bir formla bankadan parasını alması gerektiğini söyledi. Öztarak'a göre sosyal destek sistemleri işsizlik için de çözüm olacak…

CHP'nin sosyal politikaları ve siyasal söylemleri temel unsurlarından olan Aile Sigortası için Türkiye'deki yoksulluk problemine alternatif olarak ortaya konan kalıcı vergi artışı formülü vatandaşın sigortasını çabuk attıracak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.