banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İkinci Tur Seçimler için ilk anket geldi! Erdoğan farkı daha da açıyor


14 Mayıs seçimlerine ilişkin yaptığı anketlerde ilk turun sonucunu en yakın bilen araştırma şirketlerinden olan Areda Survey, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin yaptığı anketi kamuoyuna duyurdu. İşte anket sonuçları...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu en yakın bilen şirketlerden biri olan AREDA Survey’in ikinci tur anketi açıklandı.

Buna göre;

Recep Tayyip Erdoğan: %52,4

Kemal Kılıçdaroğlu: %47,6

Fark: 4,8 puan

Birinci turdaki fark: 4,6 puan

AREDA bu çalışmayı, ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ üzerinden 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 10.491 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiğini duyurdu.

AREDA Survey, 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçimlerinden hemen önce yayınladığı ankette şu sonuçları elde ettiğini duyurmuştu: Recep Tayyip Erdoğan: %51,3 Kemal Kılıçdaroğlu: %44,2 Sinan Oğan: %3,9 Muharrem İnce: %0,6

YURT DIŞI OYLARI EKLENMEDİ

Areda Survey'den yapılan açıklamada, söz konusu sonuçlara yurt dışı oylarının etkisinin dahil edilmediği ifade edildi. 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan, yurt dışı oylarında da Kılıçdaroğlu'ndan yaklaşık 320 bin oy fazla almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.